žene ratnice / Poznati se solidalizirali sa ženama oboljelima od raka: Šimleša obrijao glavu i poslao jasnu poruku!

U Lijepoj našoj na godinu od raka dojke oboli gotovo 2700 žena. Baš zato, podsjetnika za pregled nikad nije dosta

17.10.2016.
18:13
VOYO logo

Uzdisali su mnogi ovog vikenda i na zagrebačkom Cvjetnom trgu, ali ne zbog vrhunskih kreacija, već zbog plemenite geste Brune Šimleše. Kako bi se solidarizirao sa ženama koje vode bitku s rakom dojke, poznati sociolog i spisatelj, obrijao je glavu. Ćelavog i nasmijanog, oboljele su ga žene grlile uz suze zahvalnice.

Za sve ove žene ratnice, majke hrabrosti i kraljice koje svakodnevno vode bitku za zdravlje, gubitak kose, ne znači samo gubitak identiteta. To i službeno označava trenutak u kojem one, baš kao i cijeli svijet, shvaćaju da bolest ne bira. A od ovoga vikenda - kosu nema ni Bruno Šimleša kojeg je na nulericu obrijao najpoznatiji virtovitički roker. Sve kako bi svijetu poslali snažnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to samo kosa, a za njih taj oblik znači znak podrške da smo tu za njih, doslovce u trenutcima kada se bore za svoj život, da smo i mi spremni napraviti sve što im je potrebno", kaže sociolog i pisac Bruno Šimleša.

"Tako da mlade djevojke, žene - odite se pregledati jer ta opaka bolest može se vrlo lako rješiti, odnosno ne mora je uopće biti ako na vrijeme odete na pregled", poručuje glazbenik Ivan Dečak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ovaj širok osmijeh to ne odaje, no iza se njega krije Ljiljanina 16-godišnja bitka sa zloćudnom bolešću. A lječenje još uvijek traje.

"Kada se razbolite, naravno da vam je teško, ali kada prođete te teške momente - optimizam i vjera su važni za borbu i to nam daje snagu da idemo dalje", ističe Ljiljana Pranjić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ima nešto i u prijateljstvu. Baš zbog toga, udruga Sve za nju s razlogom nosi takav naziv. 

"Koliko vidim vi tu jedna drugu bodrite, plačete skupa - hvala vam za ovu priliku jer znam neke žene koje odbijaju doći u udruge jer misle da mi pričamo samo o bolesti, a nigdje se ne slavi život kao što se slavi u udurzi sve za nju", govori Ljiljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer statistika nam nikako ne ide na ruku! U Lijepoj našoj na godinu od raka dojke oboli gotovo 2700 žena. U prijevodu - svakoj desetoj ženi u našoj zemlji tijekom života bit će dijagnosticirana ova vrsta karcinoma. Baš zato, podsjetnika za pregled nikad nije dosta! Jer upravo on spašava život!

"Dozvolite svojim muževima i ljubavnicima da vas pregledaju, ja sam ovoga puta nakon 11 godina sama slučajno pregledom oko mamile, bradavice pronašla sebi karcinom i ja sam ponosna na sebe i na sve žene koje se bore s tim", ističe Ljerka Jazbec, koja je preboljela karcinom dojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A baš te hrabre žene u samom centru Zagreba hrabro su prošetale ružičastom pistom u kreacijama najboljih hrvatskih dizajnera! Među njih ušetale su i poznate Hrvatice. 

Je li vam se ikada dogodilo da se netko u vašoj blizini borio s rakom dojke? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je. Naravno, ah mislim nitko nije izoliran otok i svi imammo nekoga u obitelji, pa tako i ja. kako ste prošli to razdoblje? sve je dobro završilo", ističe pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna.

Tek kada zauzmete odgovoran stav prema vlastitom zdravlju, izlječenje je itekako moguće. Život kakav bio da bio, uvijek je bolji od mašte. Uzmite ga u svoje ruke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo