Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
a onda doktorska disertacija

Predsjednica pred komisijom: Najpoznatija hrvatska studentica sutra brani doktorski rad

Grabar-Kitarović na FPZG-u pohađa doktorski studij od 2015. godine

Image

Kolinda Grabar Kitarović

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vijesti.hr/ 2.10.2018. u 20:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sutra će u 17 sati na Fakultetu političkih znanosti pred tročlanom komisijom braniti nacrt teme doktorskog rada iz područja međunarodnih odnosa. Grabar-Kitarović na FPZG-u pohađa doktorski studij od 2015. godine, a obrana nacrta doktorske teze vodi ju bliže doktoratu. Naime, nakon što joj nacrt teze bude odobren, čeka je pisanje doktorske disertacije.

Nacrt doktorske teze branit će pred tročlanom komisijom u kojoj će, kako doznaje današnji Jutarnji list, sjediti donedavna dekanica FPZG-a Lidija Kos-Stanišić, profesor na FPZG-u Siniša Tatalović i vanjski član Anton Grizold, ujedno mentor predsjednici na izradi doktorata.

"Ona istražuje različite varijante koncepcije Responsibility to Protect (R2P), što je vrlo interesantna tema, čak i teorijski, jer je to ideja međunarodne odgovornosti za zaštitu života ljudi koji su ugroženi u državama što ne poštuju temeljna ljudska prava, uključujući pravo na život", kazao je sredinom rujna Zoran Kurelić, novi dekan FPZG-a za tportal. Dekan sutra neće prisustvovati obrani doktorske teze Grabar-Kitarović jer, kako je rekao Jutarnjem, tema njezina doktorata ne spada u njegovo uže područje.

Tajnik doktorskog studija na FPZG-u, docent Kosta Bovan za Jutarnji je, pak, pojasnio da obrani nacrta doktorske teze mogu prisustvovati profesori i studenti s FPZG-a, ali ne i javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 2.10.2018. u 20:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPSKURNA STRANA POVIJESTI: NEPOZNATE VODIČKE PRIČE

Što jedino čovjek može zaključiti nakon posjete češke kosturnice? Da smo svi mi samo jedan neobičan luster

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba