što je razlog dugovječnosti? / Priča o Sonji: rajčica ubrana prije sedam mjeseci još uvijek se dobro drži!

Marin je Sonju uzeo prije sedam mjeseci. Iz nekog razloga nije ju ni taknuo, a ona se skoro nimalo nije promijenila, izgleda gotovo jednako svježe kao prije sedam mjeseci. Sonja je paradajz

21.4.2016.
22:40
VOYO logo

Sonja i Marin zajedno žive već sedam mjeseci. Na nju nikad nije nasrnuo nožem.

"Sonja je paradajz koja je kupljena prošle godine u rujnu u jednom dućanu koji je imao naznaku svježe i domaće. Iako je bila na popustu, očekivao sam od nje da će vrlo brzo umrijeti. Ali eto, preživjela je do dan danas i tek su se počele nazirati prve starinske bore. Ali i dalje se poprilično dobro drži", ispričao je Marin Bukvić, Sonjin vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dane je provodila zatvorena u ormariću iznad nape. Preživjela je zimsko grijanje, a na životu je ostala iz jednog razloga...

Rajčica Sonja je fenomen. Stručnjaci tvrde da je gotovo nemoguće da 7 mjeseci preživi u ormariću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga što sam jeo njezine prijateljice i prijatelje i bili su mi jako bezukusni i plastični pa sam iz tog razloga odlučio ostaviti jednu i vidjeti koliko će dugo izdržati. Taj pokus je trajao dva tjedna, izgledala je super svježe. I onda sam skroz zaboravio na nju do prije neki dan", otkrio je Marin.

Rajčica Sonja je fenomen. Stručnjaci tvrde da je gotovo nemoguće da sedam mjeseci preživi u ormariću. Inače, GMO rajčice ne postoje. Amerikanci su ih proizveli, ali ih nikada nisu komercijalizirali jer su bile lošeg okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvođači rajčica u staklenicima i u kontroliranim uvjetima tvrde - Sonja je morala davno umrijeti.

"Mi mislimo da je nemoguće rda ajčica u normalnim uvjetima toliko dugo stoji i da ne počne turnuti", pojasnio je Zvonimir Belić, proizvođač rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monika pak rajčicu proizvodi u plasteniku, niti ona ne vjeruje u Sonjinu dugovječnost.

"Moje mišljenje ,kao proizvođača, je da je to nije moguće. Ne vjerujem da bi ajčica iz naše proizvodnje mogla stajati toliko dugo", rekla je Monika Bokinj, proizvođačica rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je kemija Sonju mogla držati na životu.

"Očito da je predmetna rajčica tretirana nekim fungicidom ili drugim herbicidom koji je spriječio bakterije truljenja i plijesni da izazovu proces truljenja u samoj rajčici", rekao je Vedran Poljak iz Službe za zdravstvenu ekologiju HZJZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je Sonjinu sliku objavio na Facebooku i lansirao ju u zvijezde. Kaže, eksperiment je napravio samo zbog zabave, a jedino čega se boji jest da Sonja ipak neće još dugo.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo