vincekovo / Priča o vinu najslađa je priča: Turisti sve više cijene autohtone sorte u zelinskom kraju

Po kvalitetnim vinima i rodnim vinogradima, zelinski kraj oduvijek je poznat. Uz Martinje, Vincekovo im je omiljena manifestacija

21.1.2019.
6:30
VOYO logo

Škropljenjem trsa obilježeno je Vincekovo. Tradicija je to ponajviše u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Uz tradicionalne pjesme i ples, čašu vina i domaće mesne delicije slavio se početak nove vinogradske godine.

Nakon blagoslova svećenika najvažnija je rezidba, ali i zalijevanje trsa dobrom kapljicom. Na koncu ga se dariva domaćom kobasicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo imat preko dvije i pol kile grožđa po trsu da nam bude slador i da nam bude vino kvalitetno", pojasnio nam je Mirko Pofuk, Udruga vinogradara i vinara "Brina".

Po kvalitetnim vinima i rodnim vinogradima, zelinski kraj oduvijek je poznat. Uz Martinje, Vincekovo im je omiljena manifestacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča o vinu je najslađa priča. Najkvalitetnije vino je zelinsko vino, kaj da vam velim", nadodaje Pofuk.

Najviše se diče svojom kraljevinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi gosti, svi turisti sve više cijene autohtone sorte i Kraljevina tu svakako ima za ponuditi, to nije samo vino, to je i pjenušac od kraljevine i na to smo ponosni", kazao je Hrvoje Koščec, gradonačelnik grada Sveti Ivan Zelina.

Uživanje u vrsnoj kapljici u Zelini ili diljem Hrvatske na Vincekovo je potpuno ukoliko vozači potom za volan ne sjednu jer policija sve budno prati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo