Koja je vama najdraža? / Prisjetili smo se voljenih Disneyjevih pjesama: Koja je vama najdraža?

Image

Obožavate li i vi pjesme iz Disneyjevih filmova?

27.2.2017.
15:42
VOYO logo

Disneyjevi animirani filmovi naširoko su obožavani, a velik dio svakog od njih upravo je glazba. Dok su voljenim likovima glasove posuđivale neke od najvećih svjetskih zvijezda, s glazbom su se u koštac uhvatili neki od najrespektabilnijih glazbenika. Za vas smo napravili listu s nama najdražim pjesmama iz Disneyjevih crtića.

Hercules - "Go the Distance", "I Won't Say (I'm In love')"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Go the Distance" je pjesma iz Disneyjevog animiranog filma "Hercules", napisana od strane kompozitora Alana Menkena, dok se za tekst pobrinuo David Zippel. Pjesmu je za potrebe crtanog filma otpjevao američki glumac Roger Bart, koji je Heraklu posudio glas. Pjesma je izvedena na Disneyjevoj svjetskoj turneji 2007./2008. godine. Jedna od omiljenih pjesama iz ovog crtanog filma je i "I Won't Say" (I'm In love) koju je otpjevala Susan Egan.

The Lion King - "Can You Feel The Love Tonight"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Can You Feel The Love Tonight" je pjesma iz najpopularnijeg Disneyjevog crtanog filma svih vremena - kralja lavova. Skladao ju je i otpjevao veliki Elton John, dok je tekst napisao Tim Rice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mulan - "I'll Make A Man Out Of You", "Reflections"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mulan Fa je potpuno atipična princeza, ona kojoj nije u cilju udati se za princa, već pobjeći u rat prerušena u muškarca, sve kako bi bolesnom ocu spasila život. Jedan od omiljenih Disjeyjevih animiranih filmova može se pohvaliti odličnim soundtrackom. "I'll Make A Man Out Of You" napisao je dvojac Matthew Wilder/David Zippel pod produkcijskom palicom Matthewa Wildera. Pjesma je uvrštena na službene Disneyjeve best of glazbene liste, a ljubav prema istoj prenosi se s koljena na koljeno. Kada govorimo o Mulan, treba spomenuti i "Reflections", koju je napisao isti tim umjetnika te koju je za potrebe filma otpjevala Christina Aguilera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tarzan - "You'll Be In My Heart"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predivna Disneyjeva pjesma ovjenčana Oscarom za najbolju originalnu pjesmu plod je inspiracije Philla Collinsa. Zanimljivo je što je iste godine u konkurenciji bila i skladba "Blame Canada" kreatora Treyja Parkera iz dugometražnog animiranog filma "South Park: Bigger, Longer 6 Uncut" koju je izveo, sada pokojni, Robin Williams.


Aladdin - "A Whole New World"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disneyjevu pjesmu iz animiranog filma "Aladdin" izradili su Alan Menken (glazba) i Tim Roce (tekst). Radi se o duetu kojeg izvode Aladdin i Jasmina, kojima su glasove posudili Scott Weigner i Linda Larkin. Numera je ovjenčana Oscarom za najbolju originalnu pjesmu, a Aladdin je pokupio i kipića za najbolji soundtrack.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prince of Egypt - "When You Believe"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Princ od Egipta" popularni je Disneyjev animirani film koji prikazuje život kršćanskog proroka - Mojsija. Uradak je prožet odličnom glazbom, uključujući i pjesmu "When You Believe" koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje pjesme, dok je film osvojio i onu za najbolji soundtrack.

Pocahontas - "Colors Of the Wind"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alan Menken je u suradnji s velikim Stephenom Schwartzom stvorio glazbu koja je još od svog izlaska 1996. ostala u srcima obožavatelja Disneyjevih filmova. Dvojac je nagrađen dvama Oscarima - pogađate - za najbolju pjesmu "Colors Of The Wind" i najbolji soundtrack.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frozen - "Let It Go"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kada ste pomislili da djeci nedostaje nova Disneyjeva princeza, studio je izbacio Frozen čija je popularnost nadišla očekivanja i onih najsmionijih. Pjesma "Let It Go" postala je instant hit te je prevedena na desetke jezika. Pjesma je, očekivamo, glazbenicima Kristen Anderson-Lopez i Robertu Lopezu, zaradila Oscara.

Mislite da smo zaboravili neku od vama dragih pjesama iz Disneyjevih crtića? Napišite nam u komentar koje su vama najdraže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo