park prirode kopački rit / Prizori iz Baranje u koje ćete se zaljubiti: Naš prirodni biser proširio ponudu, pogledajte što vas čeka

U prekrasnoj prirodi moći ćete dobro pojesti, popiti i uživati u drvenim vinskim podrumima

3.4.2019.
19:00
VOYO logo

Počela je turistička sezona u Parku prirode Kopački rit! Stručnjaci predviđaju da će biti nikad bogatija životinjskim i biljnim vrstama. Stoga se proširila i ponuda u ovom hrvatskom prirodnom biseru, pa ćete u prekrasnoj prirodi moći dobro pojesti, ali i popiti u drevnim vinskim podrumima. 

Nakon vožnje brodom prekrasnim Kopačkim ritom, posjetitelji su puni impresija. Početak sezone u parku prirode počeo je, s biološkog aspekta – idealno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je jedan vodeni val koji je popunio naše kapacitete. Dakle, mnoštvo ptica, mnoštvo selica se vratilo u naše krajeve", kazao nam je ravnatelj PP "Kopački rit" Tomislav Bogdanović.

A zbog snijega u Alpama stiže još jedan vodeni val. No to ne predstavlja problem. Naprotiv jer park prirode ima dvostruku ulogu. Kopački rit prirodni je fenomen jer štiti od poplava. Višak vode iz rijeka ulijeva se u ovo poplavno područje. A kada ovdje ima vode, flora i fauna naprosto buja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će se posjetiteljima ukazati, i to u svom prirodnom okruženju, puno više životinja osim ptica i riba.

"Najviše možemo vidjeti jelene, divlje svinje i od predatora čagljeve. Žabe, zmije, kornjače... Sad su već počeli. Primijetili smo da su i kornjače i zmije počele izlaziti", priča kapetan PP "Kopački rit" Oliver Krištof.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Kopački rit izgleda kao iz knjiga o Tom Sawyeru i Huckleberry Finnu i gastroljupci će naći svoje mjesto u njemu. A za cijenu jedne ulaznice, nakon vožnje brodom, uz čašu najkvalitetnijeg vina, odat će vam se enološke tajne u starim vinskim podrumima Kneževih vinograda. 

"Procijenili smo da je zapravo to jedna dobra simbioza onoga što Baranja nudi, što bi gosti svakako trebali posjetiti kada dođu u našu regiju i odlučili se za zajedničku ulaznicu koja će te posjete pojednostaviti", pojasnila je glasnogovornica vinarije Ljiljana Vajda Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tamo možete dobiti personalizirano vino s vašim imenom!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo