Prognoza Nikole Vikić-Topića / Prognoza za najluđu noć: Pripremite kape, šalove i rukavice jer čeka vas 'ledeni' doček

Na posljednju noć u godini, oko 21 sat temperatura će u unutrašnjosti već biti blago ispod nule

31.12.2019.
12:00
VOYO logo

Prema trenutnim kartama, za najluđu noć u godini nam neće trebati kišobran. Neće biti nikakve kiše ni snijega, no kapa, šal i rukavice dobro će doći. Naime, doček će proći pretežno vedro, a uz sjeverac i buru i prilično hladno iako je to daleko od naših najhladnijih dočeka.

Na posljednju noć u godini, oko 21 sat temperatura će u unutrašnjosti već biti blago ispod nule, najhladnije će biti u Gospiću i Delnicama -3, dok će na obali biti oko 8 stupnjeva. U ponoć, kad ćemo i oni koji slave negdje na zatvorenom, izići van, pogledati vatromet i otvoriti šampanjac, temperatura će se spustiti za stupanj do dva. Tako će primjerice u Osijeku biti -3, u Kninu i Zagrebu -2, a u Rijeci i Splitu 6 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One koji će nastaviti slaviti dugo u noć, očekuje daljnji pad temperature, pa će u 3 sata ujutro, u Dubrovniku biti 7, u Zadru 5, a u Ogulinu -5 stupnjeva.

To su sve stvarne vrijednosti temperature, one koje će pokazivati termometar, dok će osjet hladnoće zbog vjetra biti izraženiji, kao da je 5 do 6 stupnjeva manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najhladniji doček bio je 2015.

Tako će se u Delnicama i Gospiću, oko 3 ujutro, činiti kao da je -10, u Osijeku -9, a u Zagrebu i Kninu -8. Na obali i otocima podnošljivije, ali hladno, kao da je oko nule.

I dalje je to daleko od nekih dočeka u posljednjih 10 godina. Tako je primjerice najhladniji bio doček 2015. godine kad je u Zagrebu bilo -15, a u Slavoniji blizu -20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtopliji dočeci bili su 2010. i 2018. kad smo imali južinu i temperaturu od 10-ak stupnjeva na kopnu te 15-ak na Jadranu. Kiša je u našim krajevima inače rijetka pojava za doček Nove godine pa je tako od posljednjih 10 dočeka padala samo jednom - 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo