uvodi promjene / Proizvođač priznao da je varao potrošače lošijim proizvodima za istočnoeuropsko tržište

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Njemački proizvođač keksa Bahlsen priznao je proizvodnju nejednakih proizvoda, kvalitetnih za Zapadnu, loših za Istočnu Europu, obznanivši da će prestati s tom praksom

23.7.2017.
13:24
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Javna je tajna da gotovo svi veliki proizvođači rade lošije proizvode za tržišta zemalja Istočne i Jugoistočne Europe. Nakon što smo nedavno izvijestili o potvrdi da je, primjerice, Nutella slabije kvalitete za potrošače ovog dijela Europe, sada je njemački proizvođač keksa Bahlsen priznao da je proizvodio na taj način, obznanivši da će ubuduće u čitavoj Europi prodavati jednake proizvode, donosi Deutsche Welle.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mađari i prije Hrvata potvrdili: potrošači su izigrani, Nutella je lošije kvalitete za istočno tržište

Problem nejednakih proizvoda, odnosno kvalitetnih za zapadna tržišta, a nekvalitetnih za istočna, došao je do Europske komisije i Europskog parlamenta. Stoga se okusi prehrambenih proizvoda razlikuju ovisno o tomu gdje ih kupite. Slično se događa i u drugim industrijama, poput kozmetičke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izvještava Deutsche Welle, dopisnik ARD-a iz Bruxellesa Ralf Sina otkrio je kako barem jedan njemački proizvođač ne samo priznaje tu praksu, nego je objavio da toga više neće biti. Riječ je o proizvođaču keksa kompaniji Bahlsen, čiji su poznati proizvod keksi Leibniz.

Priznali su, dakle, varanje potrošača istočnoeuropskih tržišta, prodajući kekse s palminom masti umjesto maslaca. Ta tvrtka više ne namjerava raditi različite proizvode za različite zemlje: postojat će samo jedni, "europski" Bahlsen keksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tek treba vidjeti hoće li druge kompanije slijediti primjer njemačkog proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo