'MOGUĆE JE DA IH JEDNOSTAVNO NE VIDIMO' / Prva britanska astronautkinja: 'Izvanzemaljci postoje i moguće je da su već među nama na Zemlji'

Image
Foto: Shutterstock

Od sedmero Britanaca koji su bili u svemiru, Helen Sharman je onamo otputovala prva

7.1.2020.
15:51
Shutterstock
VOYO logo

Izvanzemaljci postoje i moguće je da su već među nama na Zemlji, smatra dr. Helen Sharman, prva britanska astronautkinja. 

Ona je za časopis Observer rekla da negdje u svemiru sigurno ima života, piše BBC. "Izvanzemaljci postoje, to je sigurno", kazala je Sharman, dodavši da među milijardama zvijezda u svemiru "bez sumnje postoje brojni oblici života".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pedesetšestogodišnja kemičarka zaposlena na londonskome Kings Collegeu u povijest je ušla kad je 1991. godine posjetila sovjetsku svemirsku postaju Mir.

Misli da izvanzemaljci vjerojatno nisu poput ljudi. "Moguće je da su već među nama i da ih jednostavno ne možemo vidjeti", kaže Sharman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu je istaknula da je frustrira to što mediji o njoj obično pišu kao o "prvoj Britanki u svemiru. Ja sam zapravo bila prva osoba iz Velike Britanije u svemiru.... jer u suprotnom bismo odmah pretpostavili da je riječ o muškarcu".

"Kada je Tim Peake otišao u svemir, neki ljudi su me jednostavno zaboravili. Bilo bi 'normalno' da je muškarac otišao prvi, pa mogu kazati da sam sretna što sam narušila taj red", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sedmero Britanaca koji su bili u svemiru, Sharman je onamo otputovala prva. Kemičarka je kao dvadesetsedmogodišnjakinja u svemiru provela osam dana te na taj način postala jedna od najmlađih osoba koje su ondje boravile.

Zbog činjenice da je bila u svemiru osvijestila je da su u životu važni ljudi, a ne materijalne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ondje gore smo imali sve što nam je potrebno da bismo preživjeli, odgovarajuću temperaturu, hranu, piće, sigurnost. Uopće nisam razmišljala o fizičkim stvarima koje posjedujem na Zemlji. A kada smo prelijetali iznad određenih dijelova planeta uvijek smo razmišljali o ljudima koje volimo", zaključila je Sharman. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo