treća svemirska taksi vožnja / Prvi je put jedna 'reciklirana kapsula' - ona kompanije SpaceX stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu

Image
Foto: RTL

Posada, dvoje Amerikanaca, Japanac i Francuz provest će ondje šest mjeseci i tako zamijeniti ekipu koja bi se iz svemira trebala vratiti u srijedu.

24.4.2021.
20:20
RTL
VOYO logo

 Iz dubina Zemlje - odlazimo u njezinu orbitu jer prvi je put jedna "reciklirana kapsula" - ona kompanije SpaceX stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu. To je treća svemirska taksi vožnja u manje od godinu dana - za tvrtku Elona Muska.
Posada, dvoje Amerikanaca, Japanac i Francuz provest će ondje šest mjeseci i tako zamijeniti ekipu koja bi se iz svemira trebala vratiti u srijedu. Ponovno korištenje raketnih nosača omogućeno je sigurnim vraćanjem na kopno umjesto dosadašnje metode pada u more, a to bi trebalo sniziti i cijene turističkog putovanja u svemir.

Posada će uz ostalo istraživati učinak bestežinskog stanja na mozak, a kako su lansirani na Dan planeta Zemlje, iz svemira će snimiti milijun fotografija cvjetanja algi, pucanja antarktičkog leda i svjetlosnog zagađenja.
Više u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo