Iznajmljivačica dobrog srca / Prvo im je izgorjela kuća pa im umro tata. Napokon im se osmjehnula sreća: 'Vidjeli smo more!'

Među njihovim školskim prijateljima samo si dvoje-troje djece u razredu može priuštiti ljetovanje

27.8.2019.
16:50
VOYO logo

Hrvatski iznajmljivači ponovno pokazuju veliko srce. Osobito oni koji se odriču dijela zarade kako bi omogućili ljetovanje na moru onima koji si ga ne mogu priuštiti. Među mnogim teškim pričama, ona o obitelji iz Zagorja koja nekoliko dana ljetuje u Umagu posebno je dirljiva. 

Gordana ne pamti kada je posljednji put bila na moru. Sa suprugom je nedavno obnovila kuću koja im je izgorjela u požaru. Taman su počinjali život iznova kada se suprug teško razbolio i prije šest mjeseci umro. Sve im je to, kažu, još nestvarno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan prije nego što smo krenuli na more otišli smo suprugu zapaliti svijeću. Na to je mali rekao: 'Tata, ja ti sutra idem na more. Idem daleko, ali brzo ću ti se vratiti.' I kopao bagerom po grobu. Na to smo svi plakali", ispričala nam je samohrana majkaUmažanka, koja želi ostati anonimna, omogućila besplatno ljetovanje.

Nada se da će njezina priča potaknuti i druge na sličan čin koji bi mnogima puno značio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno darova

Veliko srce pokazali su i drugi Umažani. Jedan im je ribar darovao vreću ribe, jedan ih restoran počastio večerom, jedna im je gospođa kupila ulaznice za zabavni park. A dok smo s njima sjedili u lokalu, vlasnica je malom sinu Vanji kupila sladoled. 

"Osobama kao što sam ja, koja ima djece koja ne mogu drukčije ići na more, to je kao da si dao cijeli svijet", kazala je gospođa Gordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njihovim školskim prijateljima samo si njih dvoje-troje u razredu može priuštiti ljetovanje.

"Bila sam sretna što sam došla, ali opet mi je bilo krivo jer puno djece ne ide na more, ne mogu si to priuštiti", ispričala nam je Gordanina kći Valerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni križ Gordani je donirao prijevoz od Zagorja do Istre.

"Pa tata bi bio jako sretan da vidi, da vidi nas kako živimo na moru i bio bi jako sretan da vidi da ima takvih ljudi koji mogu omogućiti nama koji ne možemo na more da dođemo na more", kazali su nam Gordanini dečki Velimir i Vanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo