Englezi nisu došli / Psiholozi otkrili zašto su se Hrvati ipak pojavili na poslu: Došli su samo zbog jednog razloga

Image
Foto: Damir Senčar/Pixsell

Hrvati se jesu pojavili na svom radnom mjestu, no njihov fokus je daleko od rada

13.7.2018.
9:50
Damir Senčar/Pixsell
VOYO logo

Pozitivni uspjesi naše reprezentacije svakako pune džepove hrvatskih ugostitelja i trgovaca, no nogometna euforija ima negativan utjecaj na produktivnost radnika, smatraju psiholozi, javlja Jutarnji. Naime, Hrvati se jesu pojavili na svom radnom mjestu, no njihov fokus je daleko od rada. 

"Od svih aspekata posla Hrvati najviše zadovoljstva pronalaze u socijalnim odnosima na poslu, što potvrđuju istraživanja. Stoga su motiviraniji doći na posao čak i dan poslije utakmice kako bi je mogli prokomentirati s kolegama i produljiti doživljenu euforiju", objasnio je psiholog Mitja Ružojčić za Jutarnji, a s njim se slaže i psihologinja i profesorica na poslovnom učilištu Effectus, Katarina Sokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenom mišljenju, Hrvati i dalje analiziraju polufinalnu utakmicu te prognoziraju rezultat finala, a zbog slavlja mnogi - iako dođu na posao - kasne.

Unatoč tome što čak 32 posto ispitanih Hrvata priželjkuje fleksibilnije radno vrijeme, 28 posto ih je uvjereno da bi im kašnjenje uzrokovalo probleme kod poslodavca pa su se "natjerali" stići na vrijeme na posao, stoji u istraživanju prema portalu posao.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružojčić nadalje smatra kako rezultati naše reprezentacije dovode do pozitivnih osjećaja i omogućuju nam da barem na neko vrijeme "zaboravimo na probleme na poslu te mogu odvesti do veće angažiranosti i energičnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo