PROSVJED PROTIV DŽEPARA / Radnici zatvorili Eiffelov toranj kako bi zaštitili turiste

Image
Foto: AP

Djelatnici Eiffelovog tornja zahtijevaju jamstva uprave da će poduzeti trajne i učinkovite mjere suzbijanja krađa, čije su svakodnevne žrtve turisti

22.5.2015.
19:03
AP
VOYO logo

Eiffelov toranj, jedan od najposjećenijih spomenika u svijetu, zatvoren je u petak jer je osoblje prekinulo rad u znak prosvjeda protiv džepara koji ugrožavaju turiste i osoblje.

Pod osvjetljenim natpisima "Eiffelov toranj je trenutačno zatvoren" na francuskom i engleskom, oni objašanjavaju stanje iznenađenim posjetiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju je osoblje objasnilo da su odlučili iskoristiti pravo na povlačenje pred pošasti džepara nakon nekoliko napada i prijetnji. Djelatnici u Francuskoj se mogu povući s radnog mjesta ukoliko ocijene da im prijeti teška i neposredna opasnost za život i zdravlje.

Djelatnici Eiffelovog tornja zahtijevaju jamstva uprave da će poduzeti trajne i učinkovite mjere suzbijanja krađa, čije su svakodnevne žrtve turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka koja upravlja Eiffelovim tornjem (SETE) je istaknula da žali što su posjetitelji zakinuti. Muzej Louvre je 2013. bio zahvaćen štrajkom djelatnika, nemoćnih pred sveprisutnimi džeparima u muzeju.

Simbol francuske prijestolnice, Eiffelov toranj je u 2014. posjetilo više od 7 milijuna posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo