tvrtka se ispričala / Rasistička reklama hit na internetu: prašak za rublje pretvara Afroamerikanca u svjetloputog Azijata!

Tvrtka Shanghai Leishang Cosmetics Ltd. u subotu kasno navečer objavila je ispriku svima koji su se uzrujali zbog kontroverzija

29.5.2016.
11:29
VOYO logo

Šangajska tvrtka koja proizvodi prašak za rublje ispričala se zbog reklame koja je postala hit na internetu, a koja je proglašena rasističkom.

Tvrtka Shanghai Leishang Cosmetics Ltd. u subotu kasno navečer objavila je ispriku svima koji su se uzrujali zbog kontroverzija koje je izazvala reklama u kojoj prašak za rublje pretvori crnca u svjetloputog Azijata.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama tvrtka navodi dugi popis stranih medija koji su izvijestili o reklami, a potom se ispričava za kontroverzije koje je izazvala reklama. No proizvođač praška Qiaobi nije se ispričao i zbog rasizma u reklami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Zbog širenja reklame i preuveličavanja javnog mišljenja to je povrijedilo osobe porijeklom iz Afrike", navodi se u priopćenju. "Stoga se ispričavamo i nadamo da korisnici interneta i mediji neće pretjerati u preuveličavanjima".

U subotu tvrtka je izbrisala reklamu i pozvala korisnike da je više ne proslijeđuju drugima.

U reklami Kineskinja mladom crncu da tabletu praška za rublje i gurne ga u stroj za rublje iz kojeg nakon pranja izađe bjeloputi Kinez izazivajući njezino oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo