'pac-man efekt' / Ravnozemljaši su održali prvu konvenciju i njihove nove sulude teorije će vas doslovno 'pojesti'

Image
Foto: Youtube Screenshot / Vijesti.hr

'Na kraju svijeta završava i prostor i vrijeme. No, umjesto da padnete s ruba svijeta, premješteni ste na suprotnu stranu mape baš kao Pac-man ili njegovi duhovi'

3.5.2018.
8:24
Youtube Screenshot / Vijesti.hr
VOYO logo

Održana je prva konvencija "Ravna zemlja" prošlog vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu na kojoj se okupilo oko 200-tinjak ljudi, a s koje su objavljene sulude informacije, javlja IFL Science. Tako je jedan od govornika, Dave Marsh, inače medicinski djelatnik, rekao kako njegovo istraživanje pobija kozmologiju velikog praska te da gravitacija ne postoji. Marsh tvrdi kako je jedina realna snaga u prirodi elektromagnetizam te navodi kako je demantirao planetarno gibanje uz pomoć fotoaparata Nikon i aplikacije, i to u vlastitom vrtu, prenosi Daily Mail.

Ravnozemljaši tvrde kako Zemlja ima oblik ravnog diska, a ne sfere. Na konvenciji čiju su ulaznicu platili 107 funti neki od njih predstavili su "dokaze" za svoje tvrdnje. Tako je bivši grafički dizajner Dave Murphy kazao kako je "jedan od najboljih primjera toranj katedrale Notre Dame u Antwerpenu koji se vidi i s udaljenosti od 240 kilometara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po tome bi trebalo biti oko 2 kilometra ispod horizonta, ali još uvijek ga možete vidjeti", kaže Murphy. Bilo je tu još, u najmanju ruku zanimljivih pogleda na stvari. Neki su govornici tvrdili kako je Zemlja ravna ploča s vanjskim prstenom sačinjenim od leda. Drugi pak tvrde kako planet na sebi ima kupolu, odnosno neku vrstu "krova".

"Zemlja ima oblik dijamanta i potpomognuta je stupovima", izjavio je glazbenik Darren Nesbit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na dokaze koje je kroz godine producirala NASA, dokazujući da je Zemlja sfera uz pomoć raznih satelita i snimki iz svemira, ravnozemljaši tvrde kako agencija laže te navode kako je sve to dio zavjere "Okrugla zemlja" koju vodi sama NASA i druge vladine agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Svakako jedna od bizarnijih teorija iskazana na konvenciji jst da živimo u nekoj vrsti Pac-Man svijeta, piše IFLScience. Darren Nesbit  objasnio je kako ljudi još uvijek nisu došli do ruba svijeta zbog "Pac-man efekta".

"Znamo da je kontinuiran put od istoka do zapada realnost. Jedino logično objašnjenje za one koji doista slobodno misle jest da se prostori vrijeme obaviju u efektu Pac-Mana. Jednostavno rečeno, na kraju svijeta završava i prostor i vrijeme. No, umjesto da padnete s ruba svijeta, premješteni ste na suprotnu stranu mape baš kao Pac-man ili njegovi duhovi", obrazložio je ravnozemljaš. Ravnozemljaši su ponovno oživjeli i staru teoriju koja kaže da Australija ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo