Velik korak / Revolucija u razvoju futurističkog prijevoza: Dubai testirao leteće taksije koji funkcioniraju kao dronovi

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U probnoj vožnji, u kojoj nije bilo putnika, korišten je prototip letećeg taksija njemačkog proizvođača Volocopter, koji podsjeća na malu helikoptersku kabinu

26.9.2017.
10:16
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U Dubaiju je predstavljen probni let letećeg taksija, koji bi uskoro trebao funkcionirati u sklopu prvog svjetskog taksi servisa na principu drona.

U probnoj vožnji, u kojoj nije bilo putnika, korišten je prototip letećeg taksija njemačkog proizvođača Volocopter, koji podsjeća na malu helikoptersku kabinu. Pokreće se bez daljinskog upravljanja brzinom od 100 kilometara na sat, a maksimalna duljina leta kojem je namijenjen je 30 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi s brojnim sigurnosim pomagalima u slučaju kvara, koji uključuju rezervne baterije, ali i padobrane u slučaju najgoreg scenarija. 

Kompanija Volocopter u utrci je s nekoliko europskih i američki kompanija koje se bave sličnim inovacijama, a sve u svrhu stvaranja nove forme suvremenog i futurističkog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazujemo činjenice, ne vizije", rekao je Alexander Zosel, suosnivač Volocopter.

Nije poznato kada će kompanija započeti s komercijalnim radom i prijevozom prvih korisnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo