ROKOTOK / Ribafish u spomen na sina završio prvu fazu svoga životnog projekta: 'Najviše ću pamtiti Čiovo'

Ribafish i njegov Rok voljeli su putovanja i istraživanja, a njihove su avanture nažalost naprasno prekinute prošle jeseni.

30.7.2019.
19:17
VOYO logo

Nakon gotovo mjesec dana poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović  Ribafish povezao je plivanjem 17 od 50 naseljenih hrvatskih otoka. Sve to, u spomen na sina Roka. Zato je projekt i nazvao RokOtok.

Ribafish je početkom srpnja krenuo u svoj životni pothvat iz dubrovačke uvale Lapad, a plan da u prvoj etapi projekta RokOtok poveže 17 otoka je uspio.  U osvajanje posljednjeg otoka ovog ljeta, Čiova, krenuo je s aktualnom državnom prvakinjom u plivanju Antonijom Buličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno mi je bila iznimna čast plivati ovu dionicu. Nije bilo teško, ja sam to 'pomalo' jer čovjek se time ne bavi profesionalno. Ja sam malo usporila, ali tempo je bio sasvim O.K.", kazala nam je Antonija.

Ribafish i njegov Rok oduvijek su voljeli putovanja i istraživanja, a njihove avanture su nažalost naprasno prekinute prošle jeseni, u Rokovoj 12. godini. Dotad su već bili obišli šest zemalja, 18 hrvatskih županija i osam otoka. Projekt je podijeljen u tri faze. Tijekom prve Ribafish je plivanjem povezao 17 otoka – od Koločepa do Čiova i preplivao između 500 i 800 kilometara. Otac i sin željeli su upoznati i obići sve naše otoke, a Rokov nezavršeni projekt ostvarit će sada njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće ljeto Domagoja čeka novih 17 otoka. Za snagu se ne brine jer njegov će Rok uvijek biti s njim! A na cilju posljednje utrke dočekao ga je i naš reporter Marko Šiklić.

"Strgan, sretan, mislim da ću najviše pamtiti zadnji doček na Čiovu. Bilo je oko 200 djece i stotinu roditelja, malo sam imao tremu dok sam pričao na mikrofon. Sad ću se odmarati sljedeća tri dana. Najteža etapa fizički je bila ona od Mljeta do Korčule, duga 17 kilometara. Zbog vjetra i valova trajalo je to nekih šest ili sedam sati, a na ulasku u Korčulu nas je dočekalo mirno more. Kad sam izašao iz mora, samo sam se srušio. Srećom, za cijelo ovo vrijeme nije bilo neugodnih iznenađenja, pamtim tri dupina", rekao nam je Ribafish i dodao što je naučio iz ovoga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram leći na miru, odgovoriti na nekih tisuću mailova i poruka pa vidjeti. Imam puno toga što još treba ispraviti, popraviti, ali mislim da je projekt uspio. Hvala svima koji su me podržali na bilo koji način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo