Grad koji teče / Rijeka u podzemlju krije brojne tunele. Vodimo vas u novootvoreni dug 350 metara iz Drugog svjetskog rata

Image
Foto: RTL

Ovdje su se početkom 1940-ih krili Riječani. Tunel je visok dva i pol, širok četiri metra. Ima i skretanja. Turistima je jako zanimljiv

6.5.2022.
21:30
RTL
VOYO logo

Rijeka ima svoje turističke adute i ispod površine gdje su brojni tuneli koji svjedoče o povijesti "grada koji teče". Jedan takav dug 350 metara i jednako toliko prohodan, ponovno je otvoren za posjetitelje, a već prvog dana privukao je brojne turiste kao i našu Idu Balen.

Kaplje voda… U ovim su se uvjetima od rata, početkom četrdesetih godina prošlog stoljeća, skrivali stanovnici. Stijene, u koje su upisane brojne sudbine, sada privlače turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je zanimljivo. Sjetim se djece i starih ljudi u Ukrajini koji su sada u skloništima. Doista strašno. Mislim na Ukrajinu u ovom trenutku", kaže Letizia Amorri iz Italije.

Tunel je dug 350 metara, visok dva i pol, širok četiri, a na pojedinim je mjestima dubok čak deset metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tunel vodi od crkve svetog Vida do Dolca na drugoj strani. Ima i dva skretanja, jedno je ispod zatvora i u biti napravljen je od strane talijanske vojske, na početku Drugog svjetskog rata", objasnila je turistička vodičkinja Nika Curać.

Turisti sa svih strana svijeta na ovaj način žele osjetiti povijest. Naredna dva mjeseca obilazak tunela je besplatan, kako bi se vidjelo ima li dovoljno zainteresiranih, a onda će prostor biti obogaćen sadržajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog iz RTL-a Danas pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo