Žiri je odlučio / Rimac Automobili su Digital Shaper godine

Image
Foto: RTL

Žiri sastavljen od uglednih menadžera i istaknutih stručnjaka procijenio je da je kompanija inovatora i poduzetnika Mate Rimca u ovoj godini najviše doprinijela digitalnom razvoju i napretku Hrvatske

28.11.2019.
13:43
RTL
VOYO logo

Rimac Automobili su Digital Shaper godine! Da su upravo Mate Rimac i njegov tim kompanija koja je u prošloj godini svojim radom najviše doprinijela digitalnom napretku Hrvatske odlučio je žiri sastavljen od direktora uspješnih hrvatskih kompanija i istaknutih ekonomskih i digitalnih stručnjaka. Među njima su: Željko Kukurin (CEO, Valamar), Davor Tomašković (CEO, Croatia Osiguranje), Mladen Fruk (Partner, McKinsey), Maruška Vizek (Executive Director, Institut of Economy), Nikola Vrdoljak (Partner, 404), Kostas Nebis (CEO, Hrvatski Telekom), Sonja Popović (Country Manager, SAP) i Marc Puškarić (CEO, RTL Hrvatska).

Rimac Automobili jedna je od najbrže rastućih tvrtki u regiji, a digitalna transformacija, kažu u Rimcu,  ključ je kontinuiranog i zdravog razvoja svake organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ponosni smo na osvajanje nagrade Digital Shapers. Digitalnu transformaciju u Rimcu shvaćamo ozbiljno, i s visokim prioritetom. Rimac je izuzetno vertikalno integrirana tvrtka, a opseg i vrsta poslovanja obuhvaća razna područja: od dizajna, istraživanja i razvoja komponenti do serijske proizvodnje i administracije. Svako od područja donosi svoje izazove. Digitalizacija nam omogućava fleksibilnost u svakodnevnom poslovanju, te brzu adaptaciju na novosti koje dolaze sa inovacijama“, rekao je osnivač kompanije Mate Rimac.  

Proizvođač električnih automobila i tehnoloških rješenja ove godine je, među ostalim, osigurao povećanje ulaganja iz Porschea, pa danas, uz partnerstvo s cijelim spektrom proizvođača automobila visokih performansi, tim Rimac Automobila koji čini čak 600 ljudi, radi na stvaranju najbržih električnih cestovnih automobila na svijetu. U Rimac Automobile ulagale su i druge velike automobilske kompanije među kojima Hyundai i Kia te je kompanija, čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna eura, do sada privukla 150 milijuna eura investicija. O Mati Rimcu pisali su zato brojni svjetski i domaći mediji. Hrvatski inovator prerastao je u poduzetnika i jednog od važnijih igrača u industriji električnih automobila na svjetskoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Digital Shaper bio je Infobip - softverski div iz Vodnjana, drugim  Digital Shaperom, godinu kasnije, proglašen je Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, a ove godine je žiri to priznanje odlučio dati jednom od najuspješnijih hrvatskih startup projekata.  

Ideja Digital Shaper nagrade jest isticati dobre hrvatske primjere poput Rimac Automobila koji su pokazali da dobar projekt nađe put do ozbiljnih svjetskih investitora. Upravo je ta kompanija jedna od onih koja na svom primjeru pokazuje kako je digitalna transformacija ključna u današnjem poslovanju, a posebno kad su inovacije u pitanju“, komentirao je predsjednik žirija Marc Puškarić, RTL Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Hrvatska, organizator konferencije Digital Shapers, koja se danas održava u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, shvaća važnost ozbiljne transformacije medija, gospodarstva, ali i cijelog društva i zato je u Zagreb doveo svjetske i domaće stručnjake koji svojim primjerima i iskustvima nude konkretna rješenja za kompanije te inspiriraju publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo