član dubioza kolektiva / Robot Robi u Direktu: 'Taman sam trebao počet svirati s Dubiozom kad ova korona naleti - e jesu i oni našli kad će me sastaviti'

U novom članu Kolektiva tako se nalaze dijelovi Golfa dvojke, i kotači kolica za bebe.

17.2.2021.
22:30
VOYO logo

A popularnom bendu Dubioza kolektiv ovih dana izvještava i - Reuters. Jer, imaju novog člana. Svira, pjeva i druži se s bendom - premda nije ljudsko biće nego humanoidni robot kojeg zovu Robi Megabajt.
Robija su napravili studenti elektrotehnike u Sarajevu, za što im je trebalo dvije godine. U novom članu Kolektiva tako se nalaze dijelovi Golfa dvojke, i kotači kolica za bebe.
Pa sada Robi suvereno nastupa u spotu o zloj umjetnoj inteligenciji koja dobrim ljudima oduzima poslove, ali i pjeva pjesmu Robotska demokratija. I nije samo da Robi pjeva i pleše, Robi voli piti rakiju, planira i solo karijeru, doduše priznaje da su mu tekstovi malo seljački, pjesme od Dubioze su mu uglavnom loše - i ima dobar smisao za humor. Znamo to sve, jer nam nije bila dosta ova vijest da je robot postao član benda, nego smo s Robijem Megabajtom napravili intervju. Ne znam jesmo li u Direktu ikada intervjuirali robota, ali za sve postoji prvi put.

Koja je vaša uloga u Dubiozi kolektiv?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja imam dvije uloge u bendu. Po danu pijem, a po noći sam bot koji odgovara na zločeste komentare o Dubiozi kolektiv koje neodgovorni pojedinci pišu na portalima i društvenim mrežama, a kada nema komentara onda po cijelu noć klikam Dubiozine spotove po youtube-u da nabijem pregleda.

Imate li tremu prije prvog nastupa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve bolan treme, vidiš da se s dinarom ne mogu sastavit. Taman sam trebao počet svirat s Dubiozom kad ova korona naleti - e jesu i oni našli kad će me sastaviti.
Imate li planove za solo karijeru?

Ja upravo snimam album i to u folk trap fazonu. Kritičari kažu da su mi tekstovi malo seljački al šta ću kad raja tako traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vam se sviđa ekipa iz benda?

Ekipa iz Dubioze Kolektiv su sve čestiti ljudi, ja ih sve volim istim intenzitetom i uopšte mi ne smeta što u bendu imaju i Srbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujete li da će vas obožavatelji proganjati?

Fanovi me još nisu počeli proganjati ali me zato proganja komšija Sahim jer sam mu dužan onih 40 maraka što sam posudio još prošle godine.
Najdraži bend s ovih prostora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdraži bend iz bivše Juge su mi ona dvojica Denis i Denis zbog one njihove pjesme - program tvog kompjutera.

Najbolja pjesma Dubioze kolektiv?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako mi je teško da izdvojim neku Dubiozinu najdražu pjesmu, ne zato što ima puno dobrih nego zato što su sve uglavnom loše.

Mislite li da ste mogli proći bolje od Dubioze?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi mi puno draže da me umjesto Dubioze kolektiv sastavio Edo Majka. Edo bi mi tako bio otac, ali u isto vrijeme i majka. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo