Što vi mislite? / Roditeljska ljubav ili nedoličan čin? Poljubac Beckamovih obišao svijet i izazvao brojne kontroverze

Čak su i stručnjaci oko ove teme podijeljeni

28.11.2018.
18:59
VOYO logo

"Božić dolazi, idemo na klizanje!", napisao je David Beckham u opisu ove fotografije i u trenutku zapalio internet. Od komentara "odvratan si" i pitanja: "ljubiš li i sinove ovako?" do sasvim suprotnih poruka poput one da je divno vidjeti roditeljsku ljubav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledala sam spornu sliku oko koje se digla tako velika prašina i definitivno ne vidim apsolutno ništa sporno. Jedna slatka, lijepa, topla slika i svakako mislim da onaj tko vidi problem – nije problem u majkama i očevima nego je problem u oku promatrača", prokomentirala je glumica Ana Gruica Uglešić.

Ana je svojedobno i sama objavila sličnu fotografiju i izazvala slične komentare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće nisam čitala te stvari niti me to zanima. Ne obazirem se više na takve komentare, svoje ću dijete ljubit gdje god mi dođe", rekla je glumica.

Slično razmišljaju i neke druge poznate mame diljem svijeta. Olivia Wild, Jessica Simpson, Beyonce i druge. A od domaćih očeva tek je Vlaho Arbulić, dečko Tatjane Dragović takvu fotografiju objavio na Instagramu.  No, jedan je video izazvao posebno zgražanje javnosti. Onaj u kojem slavnog igrača američkog nogometa Toma Bradya sin ljubi u usta. Prvi mu je poljubac bio prekratak pa je tražio još jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak su i stručnjaci oko ove teme podijeljeni. 

"Neki iz struke govore da bi trebalo ljubiti u usta djecu, da je to totalno bezazleno, da se kroz to pokazuje još veća bliskost između roditelja i djeteta dok druge osobe u struci smatraju da možda ne bi trebalo ljubiti djecu u usta posebice u srednjoj dječjoj dobi, od 6 do 9 godina ili čak kasnije zbog toga što se na taj način samo nepotrebno zbunjuje dijete", tvrdi psihologinja Ida Juranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo u usta ili obraščić jedno je sigurno - poljubac vlastitog djeteta najslađi je koji roditelj može primiti i dati. A kakvo je važe mišljenje, možete pokazati u našoj anketi.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo