mora dokazati izvor novca / Ronaldova mama zaustavljena na granici s torbom novca

Image
Foto: Instagram

Majka napadača Real Madrida nije imala objašnjenje za porijeklo novca pa joj je policija zaplijenila 45.000 eura nakon čega joj je dopušten odlazak u rodni Portugal

8.6.2015.
14:40
Instagram
VOYO logo

Maria Dolores Aveiro, majka najboljeg nogometaša madridskog Reala Cristiana Ronalda, zaustavljena je prošli mjesec na madridskom aerodromu Barajas s 55.000 eura u torbi koje je namjeravala iznijeti iz Španjolske, piše u ponedjeljak dnevni list El Mundo.

Policija je morala zadržati 61-godišnju ženu, po zanimanju kuharicu, jer je iz zemlje tajno htjela iznijeti iznos veći od dopuštenih 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka napadača Real Madrida nije imala objašnjenje za porijeklo novca pa joj je policija zaplijenila 45.000 eura nakon čega joj je dopušten odlazak u rodni Portugal.

Novac će ostati u policiji sve dok Dolores Aveiro ne dokaže njegov izvor. Pokušaj iznošenja navedenog iznosa iz Španjolske nije kazneno djelo već administrativni prekršaj pa zbog toga nije uhićena. Prilikom preuzimanja novca morat će platiti novčanu kaznu zbog nepoštivanja zakona. Izvori iz policije smatraju da Ronaldova mama nije imala nikakave sumnjive motive već naprosto nije poznavala zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limit od 10.000 eura u gotovini s kojim je dopušten odlazak u inozemstvo uspostavljen je kao zaštita od mogućeg pranja novca i porezne evazije.

Zbog toga je potrebno ispuniti formulare i opravdati potrebu za putovanjem s većim iznosom. Slučajevi poput ovoga česti su na aerodromu Barajas premda se obično radi o ljudima nepoznatima široj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo