Najluksuznija u Hrvatskoj / Rovinjska luka cilja na goste visoke klase i luksuz! Jahte od 100 metara i jednodnevni vez za 25 tisuća kuna

Nakon dvije godine radova, Rovinj će napokon dobiti marinu koja će primati manje brodova nego stara

26.4.2019.
7:00
VOYO logo

U Rovinju se danas otvara najmodernija i najluskuznija ACI-jeva marina na Jadranu. Može primati jahte do sto metara dužine, naravno uz prigodnu cijenu veza od 25.000 kuna dnevno. A odmah pored nje, uskoro se otvara i  novi, grandiozni jednako luksuzni hotel Park. 

Od danas će u Rovinju biti dostupna najluksuznija marina u Hrvatskoj. Tu će se moći privezati jahte od 100 metara, a jednodnevni vez koštati će 25 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije godine radova, Rovinj će napokon dobiti marinu. I to novu koja će primati manje brodova nego stara. Ali za to postoji dobar razlog.

"Činjenica je da brod od 12 metara prije 20 godina bio jedan od najvećih brodova u marini, danas su brodovi od 12 metara jedan standarndi prosjek", rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

High class gosti i luksuz

Od sada, rovinjska luka cilja na high class goste i luksuz. Imaju mjesta za 200 brodova dugih do 100 metara. Na to su puno potrošili - 150 milijuna kuna, ali cijene su takve da će se investicija brzo vratiti. 

"S obzirom da je prosječna dužina 17 metara, dnevni vez za takav brod je od 1300 u predsezoni do 1700 kuna. A kada govorimo o godisnjem vezu, govorimo o 95 000 kuna", pojašnjava predsjednik Uprave ACI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U luksuznoj marini prije svih drugih parkirala je jedna barka od 19 metara. 
Prije nekoliko dana je prodana, ali i mi smo, makar na pola sata živjeli kao bogati Mađar koji ju je kupio.

"Radi se o Apsolutu, brod je 19 metara dug i košta 2 milijuna eura", rekla nam je Selma Čakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezovi već rezervirani

Marina se otvara danas, a mnogi su vezovi već rezervirani. Gostiju s dubokim džepom ovog ljeta u Rovinju neće nedostajati. A odmah uz novu marinu izgađen je i najluksuzniji hotel u ovom dijelu europe. Noćenje u hotelu park ide od 4000 pa skroz do vrtoglavih 13 tisuća kuna. 

Ali to su cijene u predsezoni. Ako želite tamo prespavati u kolovozu, cijena ide i do 39 tisuća kuna. Ovogodišnja najveća investicija u turizam sa 600 milijuna kuna gleda na Rovinj i privlači goste od prvog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su i najveće filmske zvijezde prespavale u hotelu, možda zbog spa centra na gotovo 4000 četvornih metara ili zbog privatnog jacuzzija i vlastitog vrta. 

Duga sezona

Sezona ovdje počinje prije Uskrsa i traje do Božića. U grad od 14 000 stanovnika, 
samo je za Usrks već stiglo 26 000 novih. I to nije uvijek najljepše, priznaje gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito nešto ovdje ima čarobno ako svake godine raste taj broj za 10 posto.
Pa gledajte, svake godine sve veći broj turista, to vam i nije tako pozitivno. Treba paziti na održivost i da komunalna infrastruktura to podnese. Da se ne dogodi da oni bježe iz grada zbog takvog pritiska", govori Marko Paliaga, gradonačelnik Rovinja. 

Jer sezona ovdje počinje najranije, traje najdulje - a po broju gostiju ROvinj rekorde ruši svake godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo