SLUČAJNOST ILI? / Ruski kozmonauti stigli na ISS u bojama Ukrajine: 'Zapravo, nakupili smo dosta žutog materijala pa smo ga morali nositi'

Image
Foto: AP Images

Njihov dolazak stigao je usred jakih napetosti između SAD-a i Rusije zbog invazije na Ukrajinu. Misija nastavlja 20-godišnju tradiciju ruskog i američkog prisustva u orbiti

19.3.2022.
9:45
AP Images
VOYO logo

Tri ruska kozmonauta stigla su na Međunarodnu svemirsku postaju u žuto-plavim odorama, odnosno bojama ukrajinske zastave.

U kapsuli Sojuz bili su zapovjednik Oleg Artemyev zajedno s Denisom Matvejevim i Sergejom Korsakov. Oni su tri sata nakon polijetanja iz Kazahstan, pristali na orbitalnoj platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov dolazak stigao je usred jakih napetosti između SAD-a i Rusije zbog invazije na Ukrajinu. Misija nastavlja 20-godišnju tradiciju ruskog i američkog prisustva u orbiti.

Три российских космонавта, только что пристыковавшиеся к Международной космической станции, прибыли в украинском желтом!

Three Russian cosmonauts who just docked with the ISS arrive in Ukrainian yellow! pic.twitter.com/mJGRKuzV5v

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ruske kontrole misije moglo se čuti kako čestitaju timu, unatoč tome što nose odijela u bojama države na koju je njihov predsjednik Vladimir Putin izvršio invaziju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se ukrcali na svemirsku postaju, Artemyev je bio upitan o odijelima koje nose. 

"Došao je red da odaberemo boju. Ali zapravo, nakupili smo puno žutog materijala pa smo ga morali upotrijebiti. Samo zato smo nosili žuto", zaključio je zapovjednik Oleg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Roscosmos Space Agency via AP
Image
Foto: Roscosmos Space Agency via AP
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo