uz puno truda, sve je moguće / Samo 11 Hrvata je završilo Harvard: donosimo priče djevojaka koje će postati dio elite

Barack Obama, John F. Kennedy, ali i Nika Bešker i Petra Laura Orešković. Svima njima zajednički je Harvard, najbolji fakultet na svijetu

8.5.2016.
19:25
VOYO logo

Nika i Petra su zagrabačke maturantice koje na jesen kreću na Harvard. 

Nika je juniorska prvakinja Hrvatske u tenisu. Za Harvard se pripremala sedam mjeseci, a čak tri nije išla u školu nego doma učila i do 15 sati na dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
trud se isplatio /

Zbog nje je ponosna cijela Hrvatska: Iva iz Čakovca upisala Harvard i dobila punu stipendiju

Image
trud se isplatio /

Zbog nje je ponosna cijela Hrvatska: Iva iz Čakovca upisala Harvard i dobila punu stipendiju

"Iako sam mislila da je to nemoguće, uvijek je bilo ono 'Harvard, najbolji fakultet na svijetu'. Uvijek sam težila za najboljim i ovo je jednostavno ostvarenje sna", kaže maturantica Nika Bešker

Prepoznali su to na Harvardu i njezin trud nagradili punom stipendijom. Nika, očito, ima sve što traže od svojih studenata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Traže cjelokupnu osobu, koja je dobra u svim poljima u svojem životu. Koja je dobra u školi, u izvannastavnim aktivnostima, koja je dobra kao osoba, kao prijatelj i učenik. Traže sve, baš sve", kaže nam Nika. 

Zna to i Petra. Zato da bi, kao i njezina braća, uspjela upisati fakultet Ivy lige,  nije odmarala. Dok ne uči, bavi se pjevanjem, sviranjem, volontiranjem u vrtiću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radila je i na Emmyjem nagrađivanom dokumentarcu, a jedno je ljeto provela i na fakultetu Columbia u New Yorku. 

"Gledam već predmete koje bi mogla izabrati, čime bi se bavila izvan nastave... U svakom slučaju se jako veselim", kaže nam maturantica Petra Laura Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima je jasno da za Harvard nije dovoljno samo štrebanje, nego treba biti kreativan. Zato je Petra u prijavnici naglasila svoju ljubav prema glazbi, ali i popularnom bendu The National. 

"Par tjedana nakon što sam saznala da sam primljena sam dobila poruku od svog Admision Officera koji je napisao da je i sam veliki fan tog benda", kaže Petra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, diploma najboljeg fakulteta svijeta nije jeftina. 
Godina studiranja stoji između 440 i 475 tisuća kuna, a prima je tek oko pet posto svih prijavljenih. Ipak, trud nije uzaludan, poručuje bivši student. 

"Harvard je jedno veliko iskustvo koje daje širinu. Nije samo fakultet akademika ,nego prijateljstva i poznanstva. Usmjerava te i daje ti neku odgovornost", kaže bivši student Dražen Komarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost koju su ove cure već pokazale, ali i  dokazale da je, neovisno o glazbenom ukusu, uz puno truda sve moguće. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo