Guinnessov rekord / Sarajevo: S više od 14 tisuća ispečenih palačinki, srušili dosadašnji rekord postignut u Moskvi!

Image
Foto: Twitter

U Sarajevu je u oboren rekord u pravljenju palačinki. Udruženim snagama pobijedili Rusiju!

26.10.2018.
18:27
Twitter
VOYO logo

Skupina kuhara u petak je u Sarajevu postavila novi Guinnessov rekord u pravljenju palačinki pripremivši i ispekavši više od 14 tisuća komada te delicije omiljene diljem svijeta.

Nakon osam sati koliko je bio rok za obaranje ranijeg rekorda postignutog u Moskvi na stolovima se našlo točno 14186 palačinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi bio oboren rekord bilo je potrebno napraviti više od 12716 palačinki koliko ih je prošle godine na sličnom natjecanju pripravljeno u glavnom gradu Rusije.

"Kada smo zajedno i kada smo udruženi možemo 'pobijediti' i Rusiju", bio je komentar predsjednika Udruženja kuhara u BiH Nermina Hodžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je posebice zahvalio i kuharima iz drugih država regije koji su se pridružili sarajevskim kolegama i tako im pomogli u obaranju rekorda. Svoje snage na ovom projektu tako je udružilo čak 60 kuhara kojima su pomagali brojni učenici ugostiteljskih škola.

Natjecanje u pravljenju palačinki priređeno je u sklopu sarajevskog sajma turizma a nakon što je oboren rekord počela je podjela palačinki posjetiteljima s tim da je dio unaprijed bio rezerviran za dostavu ustanovama koje skrbe o djeci i potrebitima a nešto bi trebalo doći i do migranata koji borave u prihvatnim centrima kod Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo