nacionalna kriza / Skandal 'Kupusgate' na vladi! Poznati lanac zbog inflacije odlučio u burgere stavljati kupus umjesto salate

Image
Foto: Shutterstock

'Stavit ću 'kupusgate' na sjednicu vlade!', najavio je premijer ističući kako kupus i salata jednostavno nisu isto

9.6.2022.
10:53
Shutterstock
VOYO logo

Australski premijer reagirao je u četvrtak na "kupusgate", skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu djelomice zamijeni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je u nebo podignula cijenu zelene salate.

Premijer Anthony Albanese ocijenio je da je "suluda" odluka KFC-a da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala "nacionalnu krizu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5,1 posto, cijene salate porasla je za 300 posto u nekim australskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cijena goriva.

Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada stajala 2 australska dolara (10,08 kuna ili 1,34 eura), sada iznosi gotovo 8 dolara (40 kuna ili 5,35 eura) od Sydneya do Melbournea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je KFC početkom tjedna objavio da će se odsad njegovi kupci morati zadovoljiti mješavinom kupusa i salate u sendvičima.

Ta KFC-ova odluka izazvala je provalu bijesa na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kpus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno", objasnio je i sam premijer Albanese za radio KIIS FM iz Sydneya.

"Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu vlade!", najavio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo