'najmasovniji u povijesti' / Slavni redatelj oštro napao Obamu: 'Sustav nadzora koji provodi njegova administracija je gori od Stasija'

Image
Foto: AP

'Obama je stvorio najmasovniju državu globalnog sigurnosnog nadzora u povijesti, daleko iznad istočnonjemačkog Stasija', tvrdi Stone

23.9.2016.
10:59
AP
VOYO logo

Američki filmski redatelj Oliver Stone u četvrtak je rekao da je sustav nadzora što ga provodi administracija Baracka Obame gori od strašne istočnonjemačke tajne policije Stasija.

Na filmskome festivalu u San Sebastianu, gdje je predstavio svoj film "Snowden", Stone je kazao kako mnogi u SAD-u žive u iluziji da je Obama čovjek velikog integriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš suprotno, Obama je udvostručio politiku nadzora u odnosu na administraciju Georgea W. Busha", rekao je Stone, čiji je posljednji film, biografski politički triler o Edwardu Snowdenu, bivšem zaposleniku Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) otkrio goleme razmjere američkog programa tajnog nadziranja prije tri godine.

"Obama je stvorio najmasovniju državu globalnog sigurnosnog nadzora u povijesti, daleko iznad istočnonjemačkog Stasija, daleko iznad", rekao je Stone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ime samo jedne stvari, terorizma, tako promijeniti sva pravila nije bilo kakav odgovor, to je ekstreman odgovor", kazao je redatelj, kojemu "Snowden" nije prvo bavljenje politikom na filmu s obzirom na to da je već snimio "Vod smrti", "Rođen 4. srpnja" te filmove o Kennedyju i Nixonu.

Tvrdi da nema nikakve veze između distribucije njegova zadnjeg filma i američkih predsjedničkih izbora, ali je rekao kako se nada da će Obama pomilovati Snowdena, koji je pred kaznenim progonom pobjegao u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo