prijava na kućnu adresu / Slavonac dobio kaznu zbog pjevanja bećarca: 'Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se nagu*i'

Image
Foto: Facebook

Na manifestaciji Ljeto Valpovačko ovog lipnja član HKUD-a Valpovo 1905., Branimir Čolaković je navodno počinio prekršaj sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, a prijavila ga je djelatnica policije koja je osiguravala skup

29.9.2015.
7:32
Facebook
VOYO logo

Jedan Slavonac je 'zaradio' kaznu od 5000 kuna zbog pjevanja bećarca, odnosno pjevanja jednog nepoćudnog stiha, javlja Glas Slavonije.

Na manifestaciji Ljeto Valpovačko ovog lipnja član HKUD-a Valpovo 1905., Branimir Čolaković je navodno počinio prekršaj sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, a prijavila ga je djelatnica policije koja je osiguravala skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i uvijek, zajedno s članovima HKUD-a Valpovo 1905. kretao sam se u povorci folklornih skupina, šokačkih zaprega i jahača na Ljetu valpovačkom. Tradicionalno, u povorci su se pjevali bećarci, a ja sam zapjevao ''Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi...'' Što je u pjesmi, to se pjevati smije, lud bi bio tko bi zamjerio", ispričao je Čolaković.

Uskoro mu je stigla prijava na kućnu adresu. Napominje kako je njegov slučaj vjerojatno jedini takav jer se bećarci pjevaju oduvijek te da nikad nije čuo da su riječi nekoga naljutile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve skupa sam odlučio podijeliti s javnošću stoga što ne želim da se ikada ikomu takvo što dogodi te da to bude prvi i zadnji slučaj jer mislim da ovo nema smisla", zaključuje Čolaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo