sve su to james bondovi / Špijun koji me volio? Kina upozorava svoje građane da se ne zaljubljuju u strance

Image

Kina je pokrenula kampanju kojom želi građanima ukazati da moraju biti oprezni i ne zaljubljivati se u strance jer oni mogu biti špijuni poput Jamesa Bonda

21.4.2016.
8:17
VOYO logo

Kina je upozorila javne službenike, prije svega one koji imaju posla s vladom, da se ne upuštaju u ljubavne odnose sa zgodnim strancima jer oni mogu biti tajni agenti poput Jamesa Bonda.

Naime, diljem Pekinga se proširio strip u kojem atraktivnu zaposlenicu u javnom sektoru Xiao Li (Mala Li) zavodi crvenokosi gostujući profesor nazvan David. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David joj donosi crvene ruže, vodi je na fine večere i romantične šetnje kako bi je uvjerio da mu donose 'interne dokumente s njezinog propagandnog radnog mjesta'. Ona se isprva opire, ali na kraju pristane. Međutim, Davida otkriju tamošnje vlasti te ga privedu, a razočarana Xiao Li shvaća da je hodala sa špijunom. 

Ovaj strip dio je kampanje kojom se nastoji dignuti svijest o nacionalnoj sigurnosti. Ovako stavljanje fokusa na obranu nacionalnih interesa pojavilo se baš u tjednu kada je jedan muškarac osuđen na smrt jer je 'procurio' 150.000 tajnih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo