Zajedno za Zagreb / Kontroverzni splitski poduzetnik uplatio pola milijuna kuna za Zagreb, još pola milijuna ide splitskom KBC-u

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši vlasnik Studenca, dakle, pomoći će Zagrebu i Splitu s ukupno milijun kuna

27.3.2020.
18:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb i njegovu okolicu 22. ožujka ujutro pogodio je potres jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici, najjači potres u posljednjih 140 godina. Uži centar grada više nikada neće biti isti. Mnogi su ostali bez svojih domova, a materijalna šteta se još  zbraja. Potres je ugasio i jedan mladi život. Velik broj stanovnika Zagreba i okolice ostao je bez krova nad glavom, a neki su bili prisiljeni iseliti se iz kuća i stanova te prihvatiti pomoć rodbine, prijatelja i Grada. Drugi, pak, i dalje čekaju na red ne bi li ih posjetili statičari te provjerili jesu li njihovi domovi sigurni za život. I sve to u vrijeme borbe protiv koronavirusa.

Kako bi se što prije sanirala nastala šteta, Vlada je donijela odluku da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju donacije namijenjene za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Uplate za sanaciju prima i razrušeni KBC Zagreb, a donacije se prikupljaju i u brojnim akcijama među kojima je ''Zajedno za Zagreb''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcijama su se priključili brojni građani kao i udruge među kojima su PPD, Dinamo i brojni drugi, a akciji je priključio i bivši vlasnik tvrtke Studenac Josip Milavić koji je uplatio pola milijuna kuna za potresom pogođeni Zagreb. Osim što je donirao za akciju ''Zajedno za Zagreb'', namjerava KBC-u Split donirati jednaki iznos u opremi potrebnoj za bolnicu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo