a je li vama stalo? / Sramota za ljudsku vrstu: gotovo nitko ne mari za gladnog dječaka koji kopa po smeću

Image
Foto: YouTube

Novozelandska policija je kao dio svoje kampanje zapošljavanja provela eskperiment koji je rezultirao poražavajućim brojkama. Pogledajte u videu o čemu je riječ

22.3.2016.
21:50
YouTube
VOYO logo

Novozelandska policija provela je eksperiment koji je pokazao poražavajuću razinu humanosti. Skrivena kamera snimala je dječaka koji je glumio napušteno i gladno dijete kako kopa po smeću, usred grada, usred gužve. 

Gotovo nitko od prolaznika nije obratio pozornost, a kamoli mu pomogao. Oni koji su se probližili, učinili su to kako bi bacili svoje smeće u kantu po kojoj je dječak kopao. Samo nekolicina prolaznika mu je prišla i ponudila mu pomoć. Preciznije, u 35 minuta, koliko je trajao eksperimentu, kraj dječaka je prošlo ili ga je vdijelo 500 osoba, a samo deset mu je prišlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tražimo ljude kojima je stalo do zajednice, do svojih sugrađana. Ljude koji će prići i pomoći onima koji trebaju pomoć", objavila je policija komentirajući provedeni eksperiment nazvan "Do you care enough to be a cop" (marite li dovoljnio da bi bili policajac) koji je ujedno i poziv za sve one koji žele postati policajci i policajke da se zapitaju je li im stalo. Ukoliko je odgovor potvrdan, dobrodošli su među "plavce". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo