Rezultati ankete / Srušili smo jedan veliki mit: Iznenadit ćete se koliko Hrvata zapravo 'spaja' vikend

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Rezultati ankete pokazali su da je mit o Hrvatima koji koriste svaku moguću priliku za slobodan dan ipak samo mit

31.10.2018.
17:01
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

U dobroj staroj fori u kojoj Hrvat nikako ne može objasniti Šveđaninu što je to "spojeni vikend" najbolje je objašnjen stereotip prema kojemu je povezivanje radnih dana oko praznika i blagdana jedan od esencijalnih hrvatskih običaja.

Blagdan Svih Svetih ove godine pada na četvrtak i idealna je to prilika da se vikend spoji oko tog blagdana. No, koliko će nas zapravo biti u mogućnosti povezati četiri neradna dana oko Svih Svetih? Istražili smo to u našoj anketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelji portala Vijesti.hr svojim su glasovanjem srušili stereotip. Manje od trećine ispitanika (njih 33%) spojit će ovaj vikend, dok je njih 3% odgovorilo da je "nezaposleno i da im je svaki vikend spojen".

Ostalih 36% ispitanika neće imati slobodan petak kako bi povezali četiri neradna dana, već će morati raditi. 28 posto ispitanika neće spajati vikend već će radit sve dane. Oni su se izjasnili da "rade petkom i svetkom te da ni ne znaju što je produženi vikend".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od većine saborskih zastupnika koji će uživati u produženom vikendu, rezultati ankete pokazali su da je mit o Hrvatima koji koriste svaku moguću priliku za slobodan dan ipak samo mit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo