HRVATSKA JURILICA / Stručnjak o Rimčevoj Neveri: 'Taj auto ostavlja bez daha i ostale proizvođače baca u sjenu'

Neveru pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1914 konja, a maksimalna brzina automobila je 412 kilometara na sat

1.6.2021.
22:46
VOYO logo

Mala je vjerojatnost da ćete u njega sjesti, ali o ovom automobilu priča cijela Hrvatska. 
To je Nevera, koju je danas predstavio Mate Rimac, hiperautomobil koji će se proizvoditi serijski. 

I to prvi put ikad u povijesti, u Hrvatskoj. Mehaničari u Jankomiru stvarno će ga tamo sastavljati, šarafiti, variti, i onda će netko moći doći u salon i kupiti ga. Cijena dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna brzina - 412 km/h

Neveru pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1914 konja, maksimalna brzina automobila je 412 kilometara na sat. Iako, naravno, ako vozite tom brzinom debelo će vas globiti policija, ali što vas briga ako imate 2 milijuna eura za auto, imat ćete i za kaznu. 

Image
'Ozbiljan projekt' /

Rimac objavio fotke svih dosad proizvedenih auta i poslao poruku hejterima: 'Morat ću vas razočarati'

Image
'Ozbiljan projekt' /

Rimac objavio fotke svih dosad proizvedenih auta i poslao poruku hejterima: 'Morat ću vas razočarati'

Koncept C_Two pokazao je još 2018. u Ženevi - danas je gotov serijski automobil, električna zvijer koju je Rimac predstavio svjetskim auto moto novinarima na Pagu. 1000 ljudi za ovaj je auto dalo krv, znoj, suze i godine svog života, kaže Rimac, i dodaje da je Nevera digla ljestvicu onoga što je moguće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne u Hrvatskoj ni Europi, nego cijeloj industriji. Na svom YouTube kanalu objavio je video od 20 minuta gdje prolazi kroz svoj pogon, razgovara s dizajnerima i inženjerima, i objašnjava zašto je autu dao ime Nevera.

"Željeli smo nešto smisleno što odražava naše hrvatske korijene i karakter automobila. Postoji ljetna oluja na obali Mediterana koja dolazi neočekivano i to je kombinacija munja, olujnih vjetrova i kiše. To je sila prirode. Elektrificirana, snažna i jedinstvena na mnogo načina. Kao i automobil koji mi stvaramo tako da C_TWO postaje Nevera", kazao je Rimac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Auto koji ostavlja bez daha

TopGear, Forbes, AutoCar, najjači svjetski mediji objavili su danas vijest o Rimčevoj Neveri. Opisuju ga o superlativima, najsnažniji, najbrži, evo što na sve kaže Kristijan Tićak, urednik magazina Auto motor i sport. 

"U svakom slučaju je to vrlo značajno. Znači od pokretanja. Cijelog projekta, tako reći od garaže dobili smo serijski automobil koji u performansama ostavlja bez daha.To je sada službeno, taj automobil zaista vozi i on će se zaista proizvoditi. Dogodila se promjena da mi sada imamo automobil koji je Made in Croatia i koji se proizvodi u Hrvatskoj i koji se vozi i ostvaruje impresivne performanse, koji ostale proizvođače bacaju u sjenu", kaže Tićak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo