pomalo apsurdno? / Suluda akcija nakon par čaša vina: za fotografiju organskog krumpira platio 7,7 milijuna kuna!

Image
Foto: Kevin Abosch

Umjetnik, koji živi i radi na relaciji Francuska - Irska, ispripovijedao je kako je čašica vina više kumovala postignutoj cijeni

26.1.2016.
9:33
Kevin Abosch
VOYO logo

Potreba za konzumiranjem škrobnih ugljikohidrata nakon nekoliko alkoholnih pića nije neobična, no jedan ju je bogati poslovni čovjek podigao na novu razinu, kupivši fotografiju krumpira za 750.000 funta ili oko 7,7 milijuna kuna, piše Independent. 

Riječ je o fotografiji Kevina Aboscha koja prikazuje "organski uzgojen irski krumpir na crnoj podlozi". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotograf je najpoznatiji po skupim portretima poslovnih ljudi iz Silicijske doline, ali i celebritija poput Johnnyja Deppa, Boba Geldoffa i Stevena Spielberga, pakistanske aktivistkinje Malale Jusufzai i drugih.

Fotografija je snimljena 2010., a čak i Abosch priznaje da će se postignuta cijena nekima učinititi "pomalo apsurdnom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnik, koji živi i radi na relaciji Francuska - Irska, ispripovijedao je kako je čašica vina više kumovala postignutoj cijeni, piše The Sunday Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Abosch je nedavno u svom domu u Parizu večerao s bogatim Europljaninom, koji je nakon par čaša vina opazio fotografiju na zidu i kazao kako mu se "stvarno sviđa". Nakon još nekoliko čaša je rekao: "Stvarno bih ovo volio imati".

"Cijena je dogovorena dva tjedna nakon toga. Najviša je koju sam postigao za izravno, a ne preko posrednika prodano djelo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portreti za koje je karakteristična crna podloga jako su traženi među bogatima i poznatima zbog čega je Abosch prošli tjedan bio pozvan i na Svjetski ekonomski forum u Davosu. Početna cijena Aboschevih portreta navodno iznosi oko 200.000 funta.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo