Special Olympics Regional / Suluda pravila: autistični dječak neće dobiti zlatnu medalju jer je plivao prebrzo

Image
Foto: Facebook

Unatoč činjenici što je bio najmlađi natjecatelj s najboljim vremenom, njegova majka shvatila je da mu neće uručiti zlatnu medalju koju je bio zaslužio

28.11.2016.
11:03
Facebook
VOYO logo

Autističnom devetogodišnjem dječaku neće biti uručena zlatna medalja nakon što je pošteno pobijedio u plivanju, prenosi Belfast Live.

Roryja Logana diskvalificirali su u finalu "Special Olympics Regional" u Bangoru jer je otplivao 50 metara u jednoj minuti i tri sekunde čime je razbio svoj prvi rekord. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč činjenici što je bio najmlađi natjecatelj s najboljim vremenom, njegova majka shvatila je da mu neće uručiti zlatnu medalju koju je bio zaslužio.

"Rory mi je došao i rekao: Mama, nisam napravio ništa loše, pobijedio sam pošteno, što sam učinio?'. Bila sam apsolutno bez riječi", ispričala je Roryjeva majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišla sam nadležnima i praktički su mi rekli kako je diskvalificiran jer je plivao prebrzo. Navodno ne možete biti brži više od 15 posto nego kad plivate na prednatjecanju jer bi netko mogao plivati tada sporije da bude u slabijoj grupi natjecatelja. Rory je otplivao 15.8posto brže nego na prednatjecanju, ali vas molim da mi objasnite kako se bi devetogodišnje dijete moglo toga sjetiti ili tako kalkulirati."

"Jako je kompetitivan i čim je vidio medalje, samo je krenuo", opisala je cijelu situaciju nesretna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodala je kako ne bi imala problema s diskvalifikacijom da se nije pridržavao pravila, ali sve se svodi na to da je dječak diskvalificiran jer je bio previše fokusiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo