zdrava i ne deblja / Svjetski dan je tjestenine: doznajte sve tajne dobre pašte i dobar tek!

Jedno od najrasprostranjenijh jela na svijetu danas slavi svoj dan - svjetski je dan tjestenine. Njezine dobrobiti su da nije skupa i dokazano - ne deblja

25.10.2016.
22:26
VOYO logo

Iako ih povezujemo s Italijom,  pljukanci i fuži pokazuju da i Hrvati znaju napraviti dobru tjesteninu. Prosječni građani i građanke Hrvatske jedu svake godine od sedam do osam kilograma tjestenine. No dobra je vijest da ako kupujete kvalitetnu tjesteninu - ona je zdrava i ne deblja. 

No, to nije istina za svaku vrstu. Najbolje su one od cjelovitih žitarica poput pira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo tjestenine bez glutene, od pira, sušene buća. Imamo širok asortiman tjestenina iz cijele Hrvatske", kazala nam je Silvija Puljić, vlasnica dućana domaćih hrvatskih proizvoda. 

I sve je domaće, i od malih proizvođača. Iako ih je sve više, Hrvatska i dalje uvozi više od 60 posto tjestenine. Međutim, mali proizvođači iz Hrvatske znaju - da bi uspjeli, moraju proizvesti ukusnu, ali i inovativnu tjesteninu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo čak od ružinih latica, kad je sezona ruža. Radimo od špinata, mrkve, sada pokušavamo, možda ćemo i od orahina napraviti. To sad sve ovisi o danu, kakvu inspiraciju imamo", otkrila je kuharica Arina Špehar.

"Ljudi su poludili za crnim kimom. Pošto je crni kim trenutno vrlo popularan, pošto je izrazito zdrava namirnica, a ima i neobičan i dobar okus koji paše našem podneblju", istaknula je vlasnica cateringa Nataša Marić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediteranska hrana koja se može napraviti na stotine načina. Tko ju ne bi volio? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo