LJUTI ZBOG SLATKOG / Talijani bijesni na francusku ministricu zbog napada na namaz od lješnjaka!

Image
Foto: Thinkstock

Italija se dignula na noge nakon što je francuska ministrica zaštite okoliša izjavila da palmino ulje koje se nalazi u popularnom talijanskom namazu, nanosi veliku štetu okolišu. Talijani, naravno, nisu ostali dužni

17.6.2015.
18:12
Thinkstock
VOYO logo

Brojni talijanski dužnosnici i mediji stali su u srijedu javno u obranu Nutelle, "proizvoda talijanske izvrsnosti", nakon što je francuska ministrica zaštite okoliša Segolene Royal izjavila da palmino ulje u tome proizvodu nanosi "znatnu štetu okolišu".

Talijanski ministar zaštite okoliša Gian Luca Galetti opisao je izjavu svoje francuske kolegice "uznemirujućom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka Segolene Royal ostavi na miru talijanske proizvode. Večeras je na jelovniku kruh s Nutellom", napisao je Galetti na Twitteru.

Agnese Renzi supruga predsjednika talijanske vlade Mattea Renzija, u srijedu je demonstrativno posjetila štand Nutelle tijekom obilaska svjetske izložbe u Milanu. Tvrtka Ferrero, proizvođač Nuttele, nalazi se među vodećim sponzorima Expoa 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski su mediji izvijestili da je gospođa Renzi u pratnji kćeri posjetila štand i ondje pojela palačinku s Nutellom.

Michele Anzaldi parlamentarni zastupnik Demokratske stranke, osudio je izjavu Royal kao "ružan i ozbiljan ispad Francuske na štetu talijanske izvrsnosti". Prema njegovim riječima, palmino ulje što ga sadrži Nutella potpuno je bezopasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka se Segolene Royal ispriča", poručio je na Twitteru.

Ni talijanski tisak nije nježno reagirao na izjavu francuske ministrice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojkotom Nutelle nećemo spasiti šume", napisao je na naslovnici list Il Sole 24 Ore, koji tvrdi da je Royal krenula u "križarski rat" protiv Nutelle i da je njezina izjava "promašaj godine".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo