Uoči RTl-ove konferencije / Tehnologija u Saboru: Tko je od hrvatskih zastupnika i zastupnica Digital Shaper?

Dok neki od tehnologije koriste samo ono što moraju, drugi da lakše pobjegnu pred kamerama, a treći su pak pomoću tehnologije izgradili svoj imidž

21.11.2018.
20:12
VOYO logo

Iako biste ponekad, sudeći prema ponašanju političara u Hrvatskom saboru, pomislili da žive u nekom drugom, prošlom vremenu, što se tiče tehnologije itekako idu ukorak s njim. Biti političar sada i prije 10 ili 20 godina više nije isto.

A put do birača pronašli su i u virtualnom svijetu. Ususret RTL-ovoj konferenciji Digital Shapers na kojoj će i sudjelovati i neki od njih, istražili smo tko je s tehnologijom na "ti", a tko na "Vi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 152 zatupnika ne postoji nitko tko nema barem jedno čudo tehnologije. Od službenih saborskih tableta i privatnih laptopa do bluetooth slušalica i naravno, smartphonea. Bilo na sjednicama ili hodnicima, uši ili oči konstantno su im prikovane za ekrane.

"Koristim, naravno da koristim i u komunikaciji i Whatsapp i Viber i sve ova komunikacijska sredstva", rekao je saborski zastupnik Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Služim se kompjuterom još od, nećete vjerovat, ali iz 80-ih godina tako da, ja sam digitaliziran, ajpediziran, kompjuteriziran, čak i previše", tvrdi saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Gospodin Radin najstariji je zastupnik. Kaže, zbog digitalizacije se sve promijenilo, pa i politika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok neki od tehnologije koriste samo ono što moraju, drugi da lakše pobjegnu pred kamerama, a treći su pak pomoću tehnologije izgradili svoj imidž. Ivan Pernar na dan ima i do 20 objava na Facebooku.

Neki od njih govorit će i na RTL-ovoj konferenciji o svom iskustvu s digitalnim tehnologijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer je to sigurno doprinijelo dodatnoj i transparentonsti, otvorenosti i u konačnici educiranosti hrvatskih građana", tvrdi ministar financija Zdravko Marić.

"Gdje smo mi političari dobili priliku direktno komunicirati s biračima ne čekajući pritom posredstvo medija, al s druge strane možemo i odmah posredstvom njih dobiti po nosu", komentirala je zastupnica Sabina Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A "po nosu" zbog nekorištenja 200 tisuća kuna vrijednih tableta neće dobiti nitko, jer nam u Saborskoj službi za medije kažu da ne analiziraju tko ih i koliko koristi. Iako je cilj bila ušteda na printanju, neki i dalje radije nose gomile papira, dok ih neki ipak redovito koriste.

"Naravno da je potrebno i računalo i tableti i sve ono što je potrebno da bi mogli komunicirati i naravno da bi mogli koristiti sve pogodnosti interneta", zaključio je Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino nam je Stevo Culej dobacio kako njemu to ništa ne treba. Za ostale bi se slobodno moglo reći da su pravi Digital Shapersi, barem ako gledamo vrijeme koje provode na mobitelima.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo