malo drugačija lista / The Guardian ponovno bira Hrvatsku: 'Ovo su manje poznate, ali najljepše plaže'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon što je britanski Guardian već na nekoliko popisa svrstao Lijepu našu kao 'najljepša po', najnoviji razotkriva 25 najljepših plaža u Europi među kojima su četiri naše

5.3.2018.
14:28
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Britanski The Guardian ne može se nasititi naših plaža. Nakon što je već na nekoliko popisa svrstao Lijepu našu kao "najljepša po", najnoviji razotkriva 25 najljepših plaža u Europi među kojima su i četiri naše. No razlika u ovom popisu jest što se ne radi o razvikanim plažama za koje već svi znaju, nego o onima koje su manje poznate, ali i dalje najljepše. 

Tako je jedna od tih plaža i Livačina na Rabu, jedna od tridesetak pješčanih plaža na otoku Rabu. Osobito je privlačna obitelji s djecom jer je okružena borovom šumom u kojoj možete naći hlad i po najužarenijim ljetnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća je Posedarje kod Zadra, kameno-šljunčana plaža udaljena oko 25 kilometara od Zadra s pogledom na Velebit, a prati ju Pupnatska luka na Korčuli, smještena u zaljevu i okružena borovom šumom. Prekrivena je bijelim oblutcima, a u blizini se nalazi i konoba koja nudi raznovrsna jela. Odličan je izbor za cjelodnevni boravak na plaži, piše The Guardian.

Sveti Jakov u Dubrovniku izvrsna je prilika za pobjeći od nesnosnih gužvi tijekom ljeta - autori navode kako se do te plaže mora prijeći 160 kamenih stepenica pa nije toliko napučena kao ostale plaže. Ondje se može dobro pojesti, ali i skloniti u hlad borovih stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu najljepših, uz hrvatske, našle su se i plaže u Portugalu (Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), Španjolskoj (Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna), u Italiji (La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna), u Francuskoj (Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault) i u Grčkoj (Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou), piše The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo