roditelji, oprez! / Bizarni izazov na TikToku zaludio klince: Posljedice mogu biti strašne, mnogi su već završili u bolnici

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Mladić iz Arizone hitno je prebačen u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu glave i snažne posjekotine u ustima

21.2.2020.
8:19
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Novi, bizarni izazov širi se među tinejdžerima diljem svijeta, a koliko je opasan potvrđuje i činjenica da su neki već završili u bolnici.

Zove se Skull-Breaker Challenge (mi bismo ga nazivali izazovom slomljene glave) ili Tripping Jump Challenge i munjevitom se brzinom proširio TikTokom, aplikacijom za dijeljenje kratkih video zapisa koja broji preko pola milijarde korisnika u svijetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu je riječ? Troje ljudi stoji ispred kamere, od kojih dvoje - s lijeva i s desna - skaču u isto vrijeme. Slijedi ih i osoba koja u sredini, a koju je prilikom skoka potrebno udariti u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala na pod, i to vrlo vjerojatno na leđa, odnosno glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazov navodno potječe iz Španjolske, odakle se proširio na ostatak Europe i SAD-a, javlja NY Post.

Početkom veljače ove godine na društvenim je mrežama objavljen video s upozorenjem gdje autor poručuje da je riječ o novoj modi koja se širi školama te da prihvaćanje 'izazova' može prouzročiti lomove lubanje i druge ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju brojni svjetski mediji, već su prijavljeni prvi slučajevi hospitalizacije djece koja su sudjelovala u izazovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić iz Arizone hitno je prebačen u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu glave i snažne posjekotine u ustima, požalila se njegova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnici je završio i trinaestogodišnji sin Marca i Stacy Shenker iz New Jerseyja. Zadobio je potres mozga i 20 minuta nije dolazio k svijesti pa je prevezen u bolnicu.

''Ne mogu opisati koliko je to bolno, fizički i psihički'', opisao je posljedice svog pada tinejdžer iz Miamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki roditelji, čija su djeca ozlijeđena u ovom “izazovu” već podižu tužbe protiv roditelja druge djece koja su u njemu sudjelovala, škola u kojima se to događa, a uskoro bi na udaru mogao biti i sam Tik Tok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik TikToka ograđuje se od svega, tvrdeći kako smjernice zajednice ne dopuštaju sadržaj koji potiče ili promovira opasne izazove te da iz aplikacije uklanjaju svako prijavljeno ponašanje koje krši te smjernice.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo