dobre vijesti / Tko liže IQ diže: Japanski znanstvenici tvrde da smo od sladoleda pametniji!

Image
Image

Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su pojele tri žlice sladoled natašte imale puno brže reakcije te su bolje procesuirale informacije od grupe koja nije ništa doručkovala

25.11.2016.
14:31
VOYO logo

Japanski znanstvenik Yoshihiko Koga, profesor na tokijskom sveučilištu Kyorin tvrdi da ćete postati inteligentniji ako svako jutro natašte pojedete tri žlice sladoleda. 

Svoj zaključak potkrijepio je istraživanjem i konkretnim rezultatima. U sklopu manje studije ispitanici su svako jutro natašte morali pojesti tri žlice sladoleda, a potom su uz pomoć kompjutora imali zadaću da odrade niz mentalnih vježbi, prenosi Independent. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Koga tvrdi da su osobe koje su pojele sladoled natašte imale puno brže reakcije te su bolje procesuirale informacije od grupe koja nije ništa doručkovala.

Moždani valovi mjereni tijekom eksperimenta pokazali su povećanu aktivnost alfa valova koji se povezuju s koncentracijom, relaksacijom i mentalnom koordinacijom u prvoj grupi ispitanika koja je doručkovala sladoled. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga je potom proveo sličan eksperiment, no umjesto sladoleda ispitanici su natašte konzumirali nekoliko gutljaja hladne vode. Profesor kaže da je evidentirao izvjesnu razinu pojačanog mentalnog djelovanja i budnosti, no učinak nije bio isti kao u grupi koja je konzumirala sladoled. 

Profesor Koga stručnjak je za psihofiziologiju, granu psihologije koja istražuje odnose između duševnih i tjelesnih pojava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova istraživanja fokusirana su na istraživanje o tome kako neke vrste hrane i mirisa utječu na stres i proces te na proces usporenja starenja, stoji na internetskoj stranici sveučilišta čiji je zaposlenik. Navode se i hobiji profesora Koge - vožnja bicikla i skupljanje fotografskih aparata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo