albino jelen / Toliko rijedak da se čini kao prizor kao iz bajke: Bijeli jelen snimljen u Gorskom kotaru

Kako bi zaštitili ovu rijetku životinju, točno mjesto ne otkrivamo

11.8.2018.
19:23
VOYO logo

Bijeli jelen. Toliko je rijedak, da u kojoj god da se državi pojavi postaje vijest -  sada nam je nikad bliže. Snimio ga je Davorin Jurković, vraćajući se iz Zagreba prema Fužinama starom cestom. Kako bi zaštitili ovu rijetku životinju, točno mjesto ne otkrivamo. 

Nestvaran prizor iz stvarnosti nas uvlači u neku drugu priču. Čarobnu! Prema starim vjerovanjima, bijeli je jelen glasnik s onoga svijeta. Davorin se s kćeri vraćao prema Fužinama, iz zagrebačkog zološkog vrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jednom trenutku krajičkom oka sam rekao: 'bijeli jelen' i prošao. Kćer viče 'tata, tata vrati se da ga posnimimo' i vratili se i stvarno dolje u jednom dolcu, bijeli jelen pase uz dva obična", ispričao je autor snimke Davorin Jurković. Njegova kći Nikolina kazala je da su izgledali kao da se igraju lovice, jedan drugog su naganjali. 

"Nisu se uopće obazirali na nas", kazala je Nikolina na upit jesu li se prestrašili kad si ih vidjeli. Stručnjaci kažu da je riječ o albino jelenu, koji nema pigment. Izuzetno ga se rijetko može vidjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitao sam malo, da, nitko još nije imao priliku, bar tu kod nas snimiti, odnosno poslikati bijelog jelena", potvrdio je autor.

Tko god snimi bijelog jelena, kažu upućeni, ne bi smio otkrivati točno mjesto na kojem se životinja nalazi, kako bi ga zaštitili. Ovoga puta na njega su naišli dobri ljudi - tata koji s kćeri svakodnevno fotografira prirodu i životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ih obožavam, začudim se kad vidim nekog novog leptira, kao sad bijelog jelena i tako", kazala je malena Nikolina. Kao da je i ova djevojčica izašla iz priče u kojoj je uz svakog bijelog jelena mala vila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo