Gas maske / Koje su najbolje gas maske?

Image
Foto: Pixabay

Gas maske ili plinske maske nam služe za zaštitu od udisaja otrovnih plinova ili štetnog zraka, koji bi mogli utjecati na naš respiratorni sustav. Doznaj koje su najbolje gas maske u slučaju radijacije!

9.3.2022.
9:20
Pixabay
VOYO logo

Obično čim vidimo osobu s gas maskom to smatramo lošim znakom jer nas asocira na rat, nuklearno oružje ili kakav biokemijski propust. No gas maske isto tako mogu značiti i spas kada to možda najmanje očekujemo.

Ako ste jedni od onih koji se uvijek vole osigurati ili pripremiti za razne scenarije katastrofe s obzirom na stanje svijeta koje nas je pogodilo otkad je krenula pandemija ili sada rat između Rusije i Ukrajine, evo liste gas maski s najboljim ocjenama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. MIRA Safety CM-7M

MIRA Safety CM-7M spada pod vojnu opremu koja štiti vaše lice i dišne organe od: nuklearnog napada, biološke prijetnje, radioloških tvari, kemijskih plinova, itd. Za razliku od drugih gas maski koje su najčešće izrađene od običnog butila, MIRA Safety CM-7M je izrađena od visokokvalitetne brombutilne gume. Ergonomski je dizajnirana i ima široki vizir od 180°. Pogodna je za temperature u rasponu od -30°C do 70°C. Također uključuje sustav slamke za mogućnost ispijanja tekućine bez da ju morate skinuti, odvodni sustav za znojenje i ugrađenu govornu dijafragmu.

2. MIRA Safety CM-6M

Poput MIRA Safety CM-7M gas maske, šestica je sličnog dizajna i karakteristika, osim što sedmica ima rupe za oči, dok šestica ima puni pogled preko vizira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. PD-100 N95 

Baš kao što samo ime indikira, ova gas maska garantira zaštitu do  95 posto od štetnih čestica kojim osoba može biti izložena u slučaju jakih mirisa i opasnih plinova, kao što je izlaganje kemijskim ili industrijskim parama. PD-100 N95 gas maska je izrađena od visokokvalitetnog silikona kako bi osigurala čisto i nepropusno prianjanje uz lice.

4. PD-101 N95 

Ova gas maska je samo noviji naraštaj prethodne PD-100 N 95 maske, tako da ima iste značajke i kvalitetu, dok je glavna razlika u dizajnu. PD-101 ima samo jedan veliki filter dok, PD-100 dva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. SGE 400

SGE 400 gas maska spada i dalje pod visokokvalitetne, no pristupačne cijene na tržištu. Ima potpunu zaštitu lica s vizirom i posebne 40 mm filtere. Zanimljivo je da je izrađena prema specifikacijama NATO-a kao što je to verzija vojne maske NBC 40 mm. 



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo