OBILJEŽIO 2018. GODINU / Top Gear objavio listu najjačih i najbržih automobila: Na prvom mjestu Rimčev Concept Two

Image
Foto: Rimac Automobili/Vijesti.hr

Top Gear je složio popis najbržih i najsnažnijih automobila kao onih koji su obilježili 2018. godinu

24.12.2018.
16:46
Rimac Automobili/Vijesti.hr
VOYO logo

Na prvom mjestu smjestili su Rimac C_Two, drugi automobil Mate Rimca, koji je predstavljen na automobilskom sajmu u Ženevi početkom ožujka ove godine. On broji ukupno 1914 konjskih snaga, 2300 Nm okretnog momenta i maksimalnu brzinu od oko 415 kilometara na sat i jedini je električni automobil na cijelom popisu.

Nakon njega slijedi Bugattijev Divo, koji broji 1479 konjskih snaga i ima maksimalnu ograničenu brzinu od 380 kilometara na sat. Rimčev C_Two je na ovom popisu i onaj koji najbrže ubrzava do 100 kilometara na sat, a za to mu treba samo 1,85 sekundi što je oko 0,65 sekundi brže od drugoplasiranog Diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu se nalazi samo 15 automobila, a od njih samo četiri cestovna automobila imaju više od 1000 konjskih snaga. Tehnički gledano, na popisu se nalazi još jedan automobil čija snaga premašuje 1000 KS, a riječ o automobilu za utrke Porscheu 919 Evo s 1350 konjskih snaga, no on je namijenjen kategoriji LMP1-H na utrci Le Mansa.

Na popisu Top Geara još se nalaze i danski Zenvo TSR-S s pomičnim zadnjim krilom, nedavno predstavljeni McLaren Speedtail limitiran na 106 primjeraka, Lamborghini Aventador SVJ, Ferrari Monza, Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat RedEye, Mercedes-AMG GT s četiri vrata te McLaren 600LT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo