NOVI ALBUM / Tram 11 u Direktu: 'Slažemo se s papom, no nije sve rekao...Nismo protiv eura, ali šteta da lijepa kovanica ide u stranu'

Što se tiče novog koncerta, kažu kako nemaju termin, a pustit će ljude da prvo kupe, poslušaju i nauče novi album

13.1.2022.
23:33
VOYO logo

General Woo i Target, odnosno Tram 11 gostovali su u RTL Direktu povodom izdaje njihova novog albuma i to 22 godine poslije pojave na scenu. 

Kažu kako je Dragaš u pravu jer prognozira za Gordan Jandroković, predsjednik Sabora neće citirati njihove stihove jer on ionako voli Vojka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, njihov album svakako je krcat politikom. GeneralWoo kaže kako je ima kao i drugih tema te kako politikom ukazuju na neke stvari. Njihov album uz to gleda na slike pojedinca u društvu, ali i neprikosnovanu vlast. 

U posljednje 22 godine, navode, svašta se u društvu promijenilo, a s time i glazba i hip hop scena, ali kako "furaju svoj stil i pokušavaju pratiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Target smatra da je stanje slično jer postoje norme koje društvo slijedi, ali se promijenila tehnologija koja utječe na ljude. 

Upitani o stihu koji glasi "žene s karijerom ljube kućne ljubimce, psi se vode na uzici, nema djece, nikog na ulici" te slažu li se s papom Franjom koji je nedavno rekao da je sebično imati ljubimce, ali ne djecu, kažu da se slažu ako je to rekao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dolaziš i ti? /

Pozitivan koncert odlazi u povijest uz najmoćnije izdanje i dvostruku Dubiozu kolektiv

Image
Dolaziš i ti? /

Pozitivan koncert odlazi u povijest uz najmoćnije izdanje i dvostruku Dubiozu kolektiv

"Ali isto nije rekao da muškarci u ženama traže krivce. I muškarci imaju svoje opravdanje u svemu tome", dodaju.

Što se tiče glazbene scene govore kako ima kvalitetnih ljudi, ali i onih koji su underground. Također, na toj istoj sceni je nekada mučno, a nekada super. Kažu i kako im cajke ne idu u glavu jer su oni generacija u kojoj je bila sramota ako slušaš takvu vrstu glazbe, ali se vrijeme očito promijenilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetili su se i pomame za kartama za koncert 11.11. 2017. godine, a tada su zaključili da nije jedini razlog bila činjenica da su se vratili nego i da ih ljudi zaista slušaju i da se generacijama neke pjesme prenose. Što se tiče novog koncerta, kažu kako nemaju termin, a pustit će ljude da prvo kupe, poslušaju i nauče novi album.

Naposljetku upitani su i za stihove kojima su opjevali hrvatsku valutu, kunu, "da mi kompa bude Mažuranić". Ali za godinu dana kuna više neće biti. S obzirom na uvođenje eura kažu kako su pogledali nove motive, ali da oni ne mogu nadoknaditi Mažuranića i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno ćemo napraviti neku rimu oko toga. Da tako lijepa kovanica ide u stranu... Nismo protiv eura, ali smo protiv toga da se kuna ukida", kažu. 

Naposljetku, njihovo ime populariziralo je i tramvaj broj 11, a kažu, tada su od ZET-a dobili besplatne karte. One su sada istekle pa se šale: "Ako netko gleda...". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo