benigni tumor / Trump opet tweeta, ali ovaj put o svojoj ženi: 'Operacija je uspješna, Melania je pozitivnog duha'

Image
Foto: AP

Melania Trump je bila na embolizaciji zbog benignog problema bubrega,a procedura je bila uspješna i nije bilo komplikacija

15.5.2018.
11:00
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je kazao da se njegova supruga Melania Trump dobro oporavlja nakon jučerašnjega operativnog zahvata na bubregu i da je pozitivnog duha. 

Trump je suprugu posjetio u vojnoj bolnici Walter Reed u Marylandu u predgrađu Washingtona gdje se oporavlja nakon jučerašnje operacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha. Hvala svima koji joj upućuju dobre želje", tvitao je Trump prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće u posjet supruzi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkome priopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijeli tjedan. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije. 

"Jutros je prva dama Melania Trump bila na embolizaciji dobroćudnog tumora bubrega. Operativni zahvat protekao je uspješno i bez komplikacija", izvijestila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje "potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošli tjedan".

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo