Savjetnik i zet / Trumpov zet za izbore registriran kao - žena: nije mu prvi put da je krivo ispunio podatke o sebi

Image
Foto: AP Images

To ne znači da je Kushner varao na izborima, budući da bi to podrazumijevalo namjerno davanje lažnih informacija, što čini se u ovom slučaju nije tako

28.9.2017.
17:32
AP Images
VOYO logo

Zet Donalda Trumpa Jared Kushner osam je godina u biračkom popisu registriran kao žena, pokazuju podaci izbornog povjerenstva u New Yorku, prenosi u četvrtak BBC.

Uz njegovo ime u rubrici spol stoji "žena", objavio je internetski portal Wired.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priložene fotografije popisa sugeriraju da je Kushner, visoki savjetnik svog tasta i američkog predsjednika, registriran u studenom 2009.

Bivši trgovac nekretninama nije komentirao te navode, pa nije jasno kako je došlo do greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ne znači da je varao na izborima, budući da to podrazumijeva namjerno davanje lažnih informacija, navodi BBC.

Trump je nakon predsjedničkih izbora 2016. na Twitteru objavio da su "nezakonito glasali milijuni ljudi, no za to nije ponudio nikakve dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je dobio većinu elektorskih glasova, ali mu je glas dalo 2.86 milijuna birača manje nego demokratskoj protukandidatkinji Hillary Clinton.

Predsjednik je čak osnovao savjetodavno povjerenstvo koje bi trebalo istražiti navodne izborne prevare, no najmanje 20 saveznih država odbilo mu je dati popise birača, uključujući njihova imena i adrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije prvi put da je Kushner krivo ispunio svoje podatke. CBS je u srpnju objavio da je tri puta ispunjavao formular za sigurnosnu provjeru.

Do najnovijeg slučaja dolazi samo nekoliko dana pošto se saznalo da su Kushner i njegova supruga Ivanka u svom radu u Bijeloj kući koristili privatnu elektroničku poštu u službene svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je tim zanimljivija kada se zna da je Trump u kampanji neprestano napadao Hillary Clinton da se osobnim e-mailom služila dok je bila državna tajnica.

The New York Times je objavio da se najmanje šest Trumpovih bliskih suradnika koristilo privatnim adresama elektroničke pošte kako bi razgovarali o temama vezanim uz Bijelu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se još o Steveu Bannonu, bivšem glavnom strategu Bijele kuće, Reinceu Priebus, bivšem šefu osoblja, te savjetnicima Garyju Cohnu i Stephenu Milleru.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo