otkrili svoje ciljeve / Osnivači stranice 'Hejt za klikbejt': 'Navlakuše su bolest online novinarstva'

Image
Foto: Facebook

Ukoliko niste upoznati sa stranicom, 'Hejt za klikbejt' svakodnevno objavljuje linkove na tekstove koji imaju naslove 'navlakuše', a zatim u opisu iznad linka precizno objasne o čemu tekst točno govori

20.6.2017.
16:39
Facebook
VOYO logo

Osnivači popularne Facebook stranice 'Hejt za klikbejt' Sven Mikulec i Keyser Soze popričali su s novinarima Slobodne Dalmacije i otkrili koji su njihovi motivi i ciljevi. 

Ukoliko niste upoznati sa stranicom, 'Hejt za klikbejt' svakodnevno objavljuje linkove na tekstove koji imaju naslove 'navlakuše', a zatim u opisu iznad linka precizno objasne o čemu tekst točno govori, kao i sve detalje koji su skriveni naslovom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Hejt za klikbejt

FOTO: Hejt za klikbejt/Facebook

Stranica ima oko 17 tisuća lajkova, njihova publika svakim danom raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno nam smeta naslov poput 'Nevjerojatno ali istinito: Plenkovićeva izjava o Marasu mogla bi promijeniti SVE'. To nije novinarstvo, to je laganje, varanje i krađa vremena čitatelja. Dostojanstvenije bi bilo jednostavno nas sačekati u nekoj ulici i opljačkati. Ulični kriminalci barem su toliko iskreni da ne uvjeravaju sebe i druge da rade nešto za društvenu korist", kažu tvorci. 

Naravno, ne podržavaju svi njihov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već su se pojavile razne teorije, da smo novinari nekog od portala na tajnom zadatku blaćenja konkurencije. Anarhisti koji vole gledati svijet kako gori. Prodajemo kremu protiv gljivica. I iluminati, naravno."

"Klikbejt" je prisutan u svim mainstream online medijima, i boleština je online novinarstva, a u interesu zdravlja čitatelja je da ta pošast bude iskorijenjena", otkriva dvojac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj nije smanjiti čitanost portala već ih natjerati na promjenu poslovne prakse i posljedično, podizanje kvalitete sadržaja. Nismo mi neki bezbrižni studenti koji ovo rade dok čekaju sljedeći kolokvij. Dok god imamo osjećaj da je naš trud cijenjen i da na neki mali način utječemo na svijet oko sebe, čitat ćemo gluposti i izvještavati o njima", zaključili su, piše Slobodna Dalmacija.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo