Oduševljeni Albanci / U Albaniji otvorili Aveniju Donalda Trumpa, ulicu već imaju Sarkozy i Berlusconi

Image
Foto: Screenshot/AFP

Osim državnika, ulice u Albaniji imaju i svjetske metropole poput Pariza i Tokija. Zanimljivo je što su dotične ulice blatnjave i pune smeća

27.3.2017.
10:47
Screenshot/AFP
VOYO logo

Iako američkom predsjedniku možda nije najjasnija situacija u Albaniji, u toj je zemlji dobio ulicu, pišu svjetske agencije.

Lokalne albanske vlasti čini se imaju običaj imenovati ulice po živućim sadašnjim ili bivšim državnicima. Nakon Nicolasa Sarkozyja i Silvija Berlusconija, ulicu je dobio sadašnji američki predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mjestu Kamza, naime, odsad postoji Avenija Donalda Trumpa, koja se prije toga zvala Avenija slobode.

"Donald Trump je revoluciorani model novog demokratskog poretka, veliki lider suvremenih vremena", kazao je za AFP župan mjeta Kamza Xhelal Mziu, inače član desničarske stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik dotične opozicijske stranke Lulzim Basha također je izrazio oduševljenje. "Sjedinjene Američke Države su izborom Trumpa dale novu lekciju demokracije čitavom svijetu".

Nakon što je Trump izabran za američkog predsjednika, lokalne vlasti proglasile su ga za počasnim građaninom tog mjesta s oko 200.000 stanovnika. Bila je to stanovita reakcija opozicije prema albanskom premijeru, koji nije skrivao potporu Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim državnika, ulice u Albaniji imaju i svjetske metropole poput Pariza i Tokija. Zanimljivo je što dotične ulice nisu odveć ugledne, jer su blatnjave i pune smeća. Dok je Trumpova asfaltirana, čista i okružena zelenilom.

Image
Foto: Screenshot/AFP
Image
Foto: Screenshot/AFP

Izvor: Screenshot/AFP

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo